autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Flori de carnati cabanos

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
150-200 g carnati cabanos, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiati carnatii in bucati de 8-10 cm lungime. Pentru a obtine aspectul special de flori fiecare bucata se taie intai in doua, pe lungime, dar nu de tot, pana la un centimetru de capat. Urmatoarea taietura se face perpendicular pe prima, incepand din capatul netaiat si mergem pana in cealalta parte, unde ne oprim din nou la un centimetru de capat.
Puneti carnatii astfel taiati la prajit in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta. Vor incepe sa se curbeze si sa se desfaca, la fel ca niste flori. Intoarceti-i din cand in cand de pe o parte pe alta, ca sa se prajeasca uniform.
Cand sunt rumeniti frumos pe toate partile sunt gata. Se servesc ca atare cu mustar, muraturi, salate sau cu diferite garnituri.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de carnati cabanos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Budinca cu ficatei

Budinca cu ficatei

Ficateii se spala bine apoi se pun la prajit se condimenteaza cu sare si piper, dar nu prea rumeniti,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Arata super ,am impresionat musafirii de Paste !

  • Fara foto

    Dani , 06 martie 2010

    DA, GUSTOS..

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Nu degeaba blogul tau se numeste Arta Culinara Doina! Delicios si elegant.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 150-200 g carnati cabanos
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super ,am impresionat musafirii de Paste !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Empanadas