autor:

Fara foto

» » Prajituri

FLORI DE MAI

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
9 ouă, 300 gr. zahăr, 150 gr. zahăr praf, 120 gr. budincă de căpşuni,200 gr. unt, 50 ml rom, praf de copt, bomboane mici colorate, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se bat 6 albuşuri cu 150 gr. zahăr, se adaugă 6 gălbenuşuri şi 120 gr. budinca de căpşuni (praf)şi puţin praf de copt. Se coace.
Cand s-a răcit, blatul se insiropează cu 50 ml rom.
Se prepară crema astfel - 3 gălbenuşuri se fierb pe aburi cu 150 gr. zahăr. Cand s-a ingroşat se ia de pe aburi şi se răceşte.
Când s-a răcit se adaugă 200 gr. unt frecat spumos. Această cremă se pune peste blatul însiropat, iar deasupra se va pune 3 albuşuri bătute spumă pe aburi cu 150 gr. zahăr praf.
Peste spuma de albuş se va presăra bomboane colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "FLORI DE MAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choix a la creme

Choix a la creme

Preparare aluat choix a la creme: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Pentru blat,oale trebuie separate. Albusurile se bat spuma,apoi se pune zaharul;se bat in continuare;trebuie

20 voturi    12 comentarii
7h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 300 gr. zahăr
  • 150 gr. zahăr praf
  • 120 gr. budincă de căpşuni,200 gr. unt
  • 50 ml rom
  • praf de copt
  • bomboane mici colorate
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Casuta din turta dulce