autor:

zana b.

» » Prajituri

Flori suedeze

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Blat:150g unt, zahar,2 oua,150g faina,coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,pesmet, Umplutura:30g fistic,30g nuci,30g cirese confiate,30g portocale confiate taiate cubulete,30 g lamai confiate si taiate cubulete,30g ananas confiat si taiat cubulete,150g gem de caise

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Bateti untul cu zaharul si inglobati pe rand ouale.Se adauga faina,coaja si sucul de lamaie si se inglobeaza.
Repartizati aluatul in 4 forme mici
(10 cm diametru) unse si presarate cu pesmet.
Ptr. umplutura se repartizeaza pe aluat fisticul,nucile si fructele confiate.
Se coc la cuptor 25-30 minute,se scot si se lasa pe un gratar.
Gemul se incalzeste si se ung prajiturile;se lasa sa se raceasca,apoi pot fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori suedeze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:150g unt, zahar,2 oua,150g faina,coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,pesmet
  • Umplutura:30g fistic,30g nuci,30g cirese confiate,30g portocale confiate taiate cubulete,30 g lamai confiate si taiate cubulete,30g ananas confiat si taiat cubulete,150g gem de caise

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Inghetata cu frisca si straciatella