autor:

zana b.

» » Prajituri

Flori suedeze

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Blat:150g unt, zahar,2 oua,150g faina,coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,, Umplutura:30g fistic,30g nuci,30g cirese confiate,30g portocale confiate taiate cubulete,30 g lamai confiate si taiate cubulete,30g ananas confiat si taiat cubulete,150g gem de caise

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Bateti untul cu zaharul si inglobati pe rand ouale.Se adauga faina,coaja si sucul de lamaie si se inglobeaza.
Repartizati aluatul in 4 forme mici
(10 cm diametru) unse si presarate cu pesmet.
Ptr. umplutura se repartizeaza pe aluat fisticul,nucile si fructele confiate.
Se coc la cuptor 25-30 minute,se scot si se lasa pe un gratar.
Gemul se incalzeste si se ung prajiturile;se lasa sa se raceasca,apoi pot fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori suedeze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede cu migdale

Cornulete fragede cu migdale

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute

6 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti

Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti

Albusurile se bat spuma. Apa si zaharulse fierb. Asa fierbinte, se pune peste albus, mixindu-se

14 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:150g unt, zahar,2 oua,150g faina,coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,
  • Umplutura:30g fistic,30g nuci,30g cirese confiate,30g portocale confiate taiate cubulete,30 g lamai confiate si taiate cubulete,30g ananas confiat si taiat cubulete,150g gem de caise

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu dovleac