autor:

Zelma

» » Dulciuri diverse

Floricele cu cocos

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 250 g margarina, 3 galbenusuri de ou, 50 ml lapte, 30 g drojdie, putina sare, , Pentru crema:, 3 albusuri, 300 g zahar, 100 g nuca de cocos razuit

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul. Amestecam restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam un pic la dospit.

Intre timp facem crema astfel: albusurile cu zaharul le batem pe abur pana se ingroasa, apoi le luam si adaugam repede cocosul. Si lasam la racit crema.

Apoi intindem aluatul mai subtire (cam de un deget grosime) si il ungem cu crema de cocos. Il rulam si rulada obtinuta o taiem felii, obtinand niste mici melcisori. I coacem in tava, avand grija sa lasam loc intre ei sa nu se lipeasca (deoarece o sa creasca un pic in cuptor).
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema,

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 100 g nuca de cocos razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti,,banane"