autor:

Zelma

» » Dulciuri diverse

Floricele cu cocos

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 250 g margarina, 3 galbenusuri de ou, 50 ml lapte, 30 g drojdie, putina sare, , Pentru crema:, 3 albusuri, 300 g zahar, 100 g nuca de cocos razuit

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul. Amestecam restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam un pic la dospit.

Intre timp facem crema astfel: albusurile cu zaharul le batem pe abur pana se ingroasa, apoi le luam si adaugam repede cocosul. Si lasam la racit crema.

Apoi intindem aluatul mai subtire (cam de un deget grosime) si il ungem cu crema de cocos. Il rulam si rulada obtinuta o taiem felii, obtinand niste mici melcisori. I coacem in tava, avand grija sa lasam loc intre ei sa nu se lipeasca (deoarece o sa creasca un pic in cuptor).
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 100 g nuca de cocos razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca (fara aluat)