autor:

Zelma

» » Dulciuri diverse

Floricele cu cocos

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 250 g margarina, 3 galbenusuri de ou, 50 ml lapte, 30 g drojdie, putina sare, , Pentru crema:, 3 albusuri, 300 g zahar, 100 g nuca de cocos razuit

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul. Amestecam restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam un pic la dospit.

Intre timp facem crema astfel: albusurile cu zaharul le batem pe abur pana se ingroasa, apoi le luam si adaugam repede cocosul. Si lasam la racit crema.

Apoi intindem aluatul mai subtire (cam de un deget grosime) si il ungem cu crema de cocos. Il rulam si rulada obtinuta o taiem felii, obtinand niste mici melcisori. I coacem in tava, avand grija sa lasam loc intre ei sa nu se lipeasca (deoarece o sa creasca un pic in cuptor).
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura

Prajitura "a la Tina"

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul , zaharul vanilat

34 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti cu banana

Salam de biscuiti cu banana

Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce. Zdrobiti

26 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 100 g nuca de cocos razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gogosi pufoase(facute cu lingura)