autor:

naty

» » Prajituri

Floricele de iarna

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, -5 linguri smantana, -200 gr margarina Rama, -100 gr zahar, -coaja de la o lamaie, -300 gr faina, -zahar pudra, -gem de caise(sau orice fel de gem)

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare


Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine o pasta cremoasa, apoi se adauga smantana, coaja de lamaie si faina. Se obtine un aluat vascos, care se acopera cu o folie si se da la rece timp de 2 ore. Dupa ce am scos aluatul de la frigider se pune pe masa de lucru faina , se intinde o foaie si se fac formele, una plina si una decupata( daca pot sa zic asa) Se dau la cuptor 20 min. cand sunt gata se lipesc o parte plina si una decupata cu gem....uitand sa mentionez ca partea decupata se da prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele de iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu portocala si nuca de cocos

Briose cu portocala si nuca de cocos

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele

20 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Arata super bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Arata foarte bine. Sunt apetisante.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      imi place prajitura ta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -5 linguri smantana
  • -200 gr margarina Rama
  • -100 gr zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -300 gr faina
  • -zahar pudra
  • -gem de caise(sau orice fel de gem)

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Arata super bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Miharti