Floricele dulci de primavara

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Floricele dulci de primavara

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 50 gr unt
  • 50 gr miere
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita scoertisoara macinata
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru decor
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava.

Pentru aluat, se bate untul cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.Se adauga oul si se amesteca.Se adauga laptele si se amesteca usor pana la omogenizare.

Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.

Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire si decupeaza floricele de diferite marimi.Se lipesc cate 1 floricica mai mica de una mai mare (cu putina apa).Se dau floricele la copt pana cand au crescut si s-au rumenit, aprox. 20 minute.

Gelatina se prepara comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu coloranti alimetari.Dupa ce floricele s-au racit, se ung cu un strat subtire de gelatina colorata apoi se lasa sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise