autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Floricele dulci de primavara

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 50 gr unt, 50 gr miere, 50 gr zahar, 1 ou, 100 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de portocale, 1 lingurita scoertisoara macinata, 350 gr faina, 1 plic praf de copt, un praf de sare, , Pentru decor, 1 plic Tort Gelle Transparent, coloranti alimentari

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava.
Pentru aluat, se bate untul cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.Se adauga oul si se amesteca.Se adauga laptele si se amesteca usor pana la omogenizare.
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire si decupeaza floricele de diferite marimi.Se lipesc cate 1 floricica mai mica de una mai mare (cu putina apa).Se dau floricele la copt pana cand au crescut si s-au rumenit, aprox. 20 minute.
Gelatina se prepara comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu coloranti alimetari.Dupa ce floricele s-au racit, se ung cu un strat subtire de gelatina colorata apoi se lasa sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele dulci de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brownies cu nuca

Brownies cu nuca

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie

10 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri
Foetaj cu branza dulce

Foetaj cu branza dulce

Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei si o rulam, dupa care le aseazam intrun vas termorezistent.

7 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Arata foarte frumos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Frumoase!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      interesant

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte interesante!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Felicitari pt.rabdare(si nu numai)!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Tare frumoase si delicioase mai sunt...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata tare bine! Si nu e greu de facut, merita sa incercam si noi

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Prezentarea este minunata!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Foarte frumoase floricele.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      frumos decor!Felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 50 gr unt
  • 50 gr miere
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita scoertisoara macinata
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru decor
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!