autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Floricele pufoase cu ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Ingrediente
aluat foietaj, cubulete de ciocolata, ou batut cu lapte, colorant alimentar (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul foietaj se dezgheta apoi se intinde pe o suprafata pudrata cu faina.Se taie din acesta ptarate cu latura de 5cm.Jumatate din cantitatea de patrate se ung cu putin ou batut iar pe cealalta jumatate se pune cate un cubulet de ciocolata.Pe fiecare patrat cu ciocolata se pune un patrat cu ou si se lipesc marginile.Fiecare colt al patratului umplut se aduce in centru si se apasa usor pentru a se lipi.Floricelele se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu ou batut (in care se poate adauga colorant alimentar).In centrul fiecarei floricele se lipeste o biluta de aluat.Floricelele se dau la copt la 200˚C timp de 15-20 minute pana cand s-au umflat si s-au rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose

Briose

intr-un bol cu ajutorul mixerului freci galbenusurile cu zaharul apoi adaugi si iaurtul. incorporezi

6 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Bezele cu fulgi de cocos

Bezele cu fulgi de cocos

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Trebuie batute fără zahăr minim 5 minute, apoi se

2 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica Monica , 26 februarie 2015

    Explicati-ne mai bine fraza aceasta:"fiecare patrat cu ciocolata se pune un patrat cu ou si se lipesc marginile." Patratul uns cu oul cu lapte se pune cu partea cu oul deasupra sau intoarcem patratul, sa fie partea cu oul peste ciocolata? Va multumim

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Arata foarte apetisantae si e o idee buna cand esti presata de timp.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • cubulete de ciocolata
  • ou batut cu lapte
  • colorant alimentar (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Arata foarte apetisantae si e o idee buna cand esti presata de timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Eclere cu crema