autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Floricele pufoase cu ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Ingrediente
aluat foietaj, cubulete de ciocolata, ou batut cu lapte, colorant alimentar (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul foietaj se dezgheta apoi se intinde pe o suprafata pudrata cu faina.Se taie din acesta ptarate cu latura de 5cm.Jumatate din cantitatea de patrate se ung cu putin ou batut iar pe cealalta jumatate se pune cate un cubulet de ciocolata.Pe fiecare patrat cu ciocolata se pune un patrat cu ou si se lipesc marginile.Fiecare colt al patratului umplut se aduce in centru si se apasa usor pentru a se lipi.Floricelele se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu ou batut (in care se poate adauga colorant alimentar).In centrul fiecarei floricele se lipeste o biluta de aluat.Floricelele se dau la copt la 200˚C timp de 15-20 minute pana cand s-au umflat si s-au rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara mai ales in zilele toride

489 voturi    90 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica Monica , 26 februarie 2015

    Explicati-ne mai bine fraza aceasta:"fiecare patrat cu ciocolata se pune un patrat cu ou si se lipesc marginile." Patratul uns cu oul cu lapte se pune cu partea cu oul deasupra sau intoarcem patratul, sa fie partea cu oul peste ciocolata? Va multumim

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Arata foarte apetisantae si e o idee buna cand esti presata de timp.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • cubulete de ciocolata
  • ou batut cu lapte
  • colorant alimentar (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Arata foarte apetisantae si e o idee buna cand esti presata de timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Inimioare cu cacao