Ingrediente
500 g făină, 1 cub de drojdie, 5 ouă, 4 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 praf de sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 esenţă vanilie, 3 linguri ulei, 1 plic zahăr pudră, 1 borcan dulceata de zmeura
Dificultate: Medie | Timp: 2h
0 voturi
Mod de preparare
Pui 3 ouă, restul de zahăr, esenţa, zahărul vanilat şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Adaugi şi lingurile de ulei şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi vasul cu un şervet curat şi îl laşi 30 de minute, la căldură. Din aluat întinzi o foaie groasă, după care tai pătrate mai mari. Pui câte o lingură de gem de căpşuni pe fiecare pătrat, apoi uneşti colţurile opuse. Baţi ouăle rămase şi ungi cu o pensulă fiecare floricica.
Le aşezi într-o tava de copt unsa cu ulei şi le dai în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute.
Când s-au rumenit le scoţi şi le presari cu zahărul pudră.
Pofta buna!