Floricele zmeurate. Cerni bine faina intr-un vas mai mare, iar intr-o cana pui laptele incalzit, o lingurita de zahar si cubul de drojdie.
Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul de drojdie. Amesteci până se topesc. Faci o adâncitură în făină, adaugi praful de sare şi torni laptele.
Pui 3 ouă, restul de zahăr, esenţa, zahărul vanilat şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Adaugi şi lingurile de ulei şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi vasul cu un şervet curat şi îl laşi 30 de minute, la căldură. Din aluat întinzi o foaie groasă, după care tai pătrate mai mari. Pui câte o lingură de gem de căpşuni pe fiecare pătrat, apoi uneşti colţurile opuse. Baţi ouăle rămase şi ungi cu o pensulă fiecare floricica.
Le aşezi într-o tava de copt unsa cu ulei şi le dai în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute.
Când s-au rumenit le scoţi şi le presari cu zahărul pudră.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii