Fluturasi cu nuca si gem

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Fluturasi cu nuca si gem

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 320 gr faina
  • gem de prune
  • miez de nuca macinat

Mod de preparare

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul.

Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare.

Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.

La urma incorporam faina si framantam cu mana.

Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider macar pentru 30 de minute.

Ungem formele de fluturas (sau alte forme ce aveti la indemana) cu putin unt.

Scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul o foaia subtire.

Taiem bucatele cu un cutit si le punem in forme.

Lipim bine si pe margini, iar surplusul il taiem.

Intepam cu o furculita din loc in loc.

Punem o lingurita gem, presaram putina nuca macinata, apoi punem iar gem cat sa le umplem pe 3/4 nu mai mult ca vor curge prin cuptor.

Le introducem in cuptorul incins pana aluatul este bine copt.

Le scoatem sa se racoreasca cand sunt gata, apoi le acoperim cu o folie sa se fragezeasca.

Pudram pe deasupra cu zahar si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise