autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fluturasi cu nuca si gem

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Ingrediente
2 oua, 125 gr unt, 2 linguri smantana, 6 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 320 gr faina, gem de prune, miez de nuca macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul.
Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare.
Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
La urma incorporam faina si framantam cu mana.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider macar pentru 30 de minute.
Ungem formele de fluturas (sau alte forme ce aveti la indemana) cu putin unt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul o foaia subtire.
Taiem bucatele cu un cutit si le punem in forme.
Lipim bine si pe margini, iar surplusul il taiem.
Intepam cu o furculita din loc in loc.
Punem o lingurita gem, presaram putina nuca macinata, apoi punem iar gem cat sa le umplem pe 3/4 nu mai mult ca vor curge prin cuptor.
Le introducem in cuptorul incins pana aluatul este bine copt.
Le scoatem sa se racoreasca cand sunt gata, apoi le acoperim cu o folie sa se fragezeasca.
Pudram pe deasupra cu zahar si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melci cu visine

Melci cu visine

Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
prajitura cu caise

prajitura cu caise

Se amesteca in castron galbenusele cu 6 linguri de apa rece 10 minute. Se adauga zaharul si se

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 320 gr faina
  • gem de prune
  • miez de nuca macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare