autor:

vera

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Focaccia cu branza

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
400g faina, 25g drojdie, 400g branza mai moale sau crema de branza, 9 linguri ulei, 2 lingurite sare, 250-300ml apa calduta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea intr-un bol iar in mijloc adaugam,uleiul,apa amestecata cu drojdia,5 linguri de ulei;
Coca obtinuta o punem la crescut intr-un loc caldut cam 1 ora;
Luam coca o mai framantam putin si intindem 2 foi;
Luam o tava de copt ungem cu 2 linguri de ulei,asezam prima foaie,intindem branza eu am folosit stracchino,asezam cea de-a doua foaie ,ungem cu 2 linguri de ulei,presaram putina sare,intepam cu furculita din loc in loc,si introducem in cuptorul cald 200°C timp de 25 minute;
Se lasa putin la racit si se serveste;
Foile trebuiesc sa fie destul de subtiri iar crema de branza sa acopere toata suprafata tavaii;
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Focaccia cu branza si speck

Focaccia cu branza si speck

Pregatim aluatul,amestecand sarea cu faina,separat drojdia cu putina din apa masurata,adaugam restul

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
saratele

saratele

Toate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins.

19 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    niciodata nu am avut curaj sa fac foccacia,dar pare simplu,asa ca am s-o incerc

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    La noi in Ardeal e lichiu cu branza.

  • Fara foto

    vera , 26 ianuarie 2010

    Chiar va rog sa incercati,este ft buna si simpla de facut!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      merge, trebuie incercata.felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Interesanta reteta. Merita incercata

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      e foarte buna si cu kimen presarat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Tare bine mai arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400g faina
  • 25g drojdie
  • 400g branza mai moale sau crema de branza
  • 9 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 250-300ml apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

panseluta (Chef de cuisine)

niciodata nu am avut curaj sa fac foccacia,dar pare simplu,asa ca am s-o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulz ciobanesc