autor:

susu

» » Aperitive

Foccacia

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2010

Ingrediente
Focacia:, , Ingrediente:, , 500 gr faina boromir, 400 ml apa plata calduta, 200 gr branza rasa, 100 gr cascaval ras, 300 gr rosii cherry, 25 gr drojdie, Busuioc proaspat sau uscat, Rozmarin, Usturoi, oregano, Ulei de masline, Sare, masline

Dificultate: Medie Timp: 59 min

10 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute. Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire . Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry. Se mai lasa prêt de 5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Paine Foccacia

Paine Foccacia

Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam

10 voturi    4 comentarii
30h
Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Pregatesc in alt mod focaccia dar si a ta arata ft bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Cum sa nu iti placa la cat de bine arata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Cum sa rezisti la cum arata?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Foarte buna, arata bine de tot!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      La noi e bataie cand fac foccacia. Noua ne place cu masline verzi. Buna si reteta ta.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Bun, bun .Astept si eu un coltisor.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Delicioasa si arata si foarte imbianta!*****

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Foarte buna, am salvat-o si o prepar sigur.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      bun aperitiv!salvat

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Felicitari! Frumoasa prezentarea si cred ca e la fel de gustoasa. Bravo Susu!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna,imi place mult.......

    • Fara foto

      Silvia , 25 martie 2010

      Ce bine arata,am salvat reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Apetisant!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Minunata!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este exceptional ! Are un gust deosebit ! Multumesc pentru reteta !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte bun acest aperitiv!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

59 min

10 voturi

Ingrediente

  • Focacia:
  • Ingrediente:
  • 500 gr faina boromir
  • 400 ml apa plata calduta
  • 200 gr branza rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 300 gr rosii cherry
  • 25 gr drojdie
  • Busuioc proaspat sau uscat
  • Rozmarin
  • Usturoi
  • oregano
  • Ulei de masline
  • Sare
  • masline

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

vera (Chef de cuisine)

Pregatesc in alt mod focaccia dar si a ta arata ft bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Mic dejun cu gogosari si crema de branza