Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Ingrediente

  • • 3 foi de placinta
  • • 3 linguri unt sau margarina Rama, topit(a)
  • • 1 lingura zahar brun
  • • 250 ml frisca lichida
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • 130 gr cirese confiate
  • • 4 linguri sirop de cirese

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu 1 lingura unt/margarina, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul si zaharul.Folosind o forma rotunda, taie 12 cercuri de diametru 9 cm din foile de placinta suprapuse, aseaza-le pe o tava de copt si da-le la cuptor 8-12 minute, pana s-au rumenit si au devenit crocante.

2. Bate frisca, apoi adauga vanilia.Asambleaza desertul doar inainte de a-l servi.Aseaza cate un cerc de aluat pe cate 4 farfurii.Deasupra pune cate 1 lingura de frisca batuta, cateva cirese, un cerc de aluat, 1 lingura frisca, cateva cirese, iar la sfarsit inca un cerc de aluat.Stropeste cercurile cu cate 1 lingura sirop de cirese, iar deasupra fiecaruia mai aseaza cateva cirese confiate, apoi serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise