autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Ingrediente
•3 foi de placinta, •3 linguri unt sau margarina Rama, topit(a), •1 lingura zahar brun, •250 ml frisca lichida, •1 lingurita esenta de vanilie, •130 gr cirese confiate, •4 linguri sirop de cirese

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu 1 lingura unt/margarina, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul si zaharul.Folosind o forma rotunda, taie 12 cercuri de diametru 9 cm din foile de placinta suprapuse, aseaza-le pe o tava de copt si da-le la cuptor 8-12 minute, pana s-au rumenit si au devenit crocante.
2. Bate frisca, apoi adauga vanilia.Asambleaza desertul doar inainte de a-l servi.Aseaza cate un cerc de aluat pe cate 4 farfurii.Deasupra pune cate 1 lingura de frisca batuta, cateva cirese, un cerc de aluat, 1 lingura frisca, cateva cirese, iar la sfarsit inca un cerc de aluat.Stropeste cercurile cu cate 1 lingura sirop de cirese, iar deasupra fiecaruia mai aseaza cateva cirese confiate, apoi serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi crocante cu frisca si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ciocolatos

Tort ciocolatos

Pentru blat: Se macina nucile. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute.. Se separa

6 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Semifreddo cu migdale

Semifreddo cu migdale

1. Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa

9 voturi    8 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    10 cu felicitari!

  • Fara foto

    Nadia , 13 septembrie 2009

    O nebunie!Felicitari pentru ingeniozitate!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Foarte ingenios si cred ca este un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • •3 foi de placinta
  • •3 linguri unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •1 lingura zahar brun
  • •250 ml frisca lichida
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •130 gr cirese confiate
  • •4 linguri sirop de cirese

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata