Ingrediente
Pentru foi:, 12 linguri ulei, 12 linguri zahar, 12 linguri suc de rosii, 3 oua, o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie, 700-800 g faina, , Pentru crema:, 1 l lapte, 150 g zahar, gris, 300 g margarina, zeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Dificultate: Medie | Timp: 1h
30 voturi
Mod de preparare
Se bat bine ouale cu zaharul.Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.
Crema se face astfel:
Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa.Se da de pe foc si se pune margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat).Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.
Se umplu foile cu crema de gris calda.Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem acrisor si se presara nuca de cocos.
Florin Si Mariana Dragomir , 06 decembrie 2013
cat gris se pune?cate grame?
Rodica , 29 noiembrie 2013
Am preparat-o de nenumarate ori, dar fara MARGARINA (!!!),untul e mult mai sanatos si nu are acel gust pregnant de E-uri! Pofta buna !!!
Carmen Birzoi , 22 noiembrie 2013
interesanta.am sa o fac si eu.
Feliana Gasparel , 13 noiembrie 2013
Tava cit e de mare ?
Alecu Valerica , 12 noiembrie 2013
La un litru de lapte se pun opt linguri de gris.
Posalaki Florica , 12 noiembrie 2013
SUPER BUNA
Alecu Valerica , 12 noiembrie 2013
Este o prajitura de casa foarte buna. Reteta mea nu include oua in compozitia foilor, iar gemul se intinde pe una dintre foi, in interior, nu deasupra. In crema de gris nu se pune zeama de citrice. Se numeste prajitura cu suc de rosii si o pregatesc macar o data pe an, de peste douazeci de ani.
Doina Munteanu , 12 noiembrie 2013
cit gris?
Irina Buliga , 20 iunie 2013
foarte economa
Truedelights (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Draga mea Panseluta , la aceste foi eu folosesc bulion din comert .Nu il diluez cu apa pentru ca foile nu vor mai avea culoarea aceea frumoasa. Contrastul dintre foile roz si crema de gris alba ,e deosebit:)
joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
foarte interesanta idee.am sa o incerc si eu
panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
iata o reteta chiar noua ! foi de prajitura cu suc de rosii.ce fel de suc ai folosit?mai dens sau mai apos ?
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Merita incercat!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Arata super bine...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
intersanta!