Facem mai intai foile.
Se bat bine ouale cu zaharul.Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.
Crema se face astfel:
Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa.Se da de pe foc si se pune margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat).Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.
Se umplu foile cu crema de gris calda.Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem acrisor si se presara nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii