autor:

adriana gherman

» » Prajituri

FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 5 oua, - 125 gr. zahar, - 100 gr. faina, Ingrediente pentru crema:, - 4 oua, - 50 gr. zahar, - 2 linguri de cacao, - 2 linguri de lapte, - 200 gr. unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:


Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.
Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.
Se coc partu foi.
Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.
In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .
Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.
Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.
Cu aceasta crema se umple foile.
Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
indiene  cu frisca

indiene cu frisca

Se bate albusul cu zaharul, se adauga galbenusele amestecate cu ulei si praf de copt, se amesteca

56 voturi    16 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga

5 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 5 oua
  • - 125 gr. zahar
  • - 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 50 gr. zahar
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de lapte
  • - 200 gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura acadea (cake pops)