Mod de preparare:
Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.
Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.
Se coc partu foi.
Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.
In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .
Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.
Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.
Cu aceasta crema se umple foile.
Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii