autor:

adriana gherman

» » Prajituri

FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 5 oua, - 125 gr. zahar, - 100 gr. faina, Ingrediente pentru crema:, - 4 oua, - 50 gr. zahar, - 2 linguri de cacao, - 2 linguri de lapte, - 200 gr. unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:


Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.
Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.
Se coc partu foi.
Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.
In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .
Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.
Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.
Cu aceasta crema se umple foile.
Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 5 oua
  • - 125 gr. zahar
  • - 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 50 gr. zahar
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de lapte
  • - 200 gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

41 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat