autor:

adriana gherman

» » Prajituri

FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 5 oua, - 125 gr. zahar, - 100 gr. faina, Ingrediente pentru crema:, - 4 oua, - 50 gr. zahar, - 2 linguri de cacao, - 2 linguri de lapte, - 200 gr. unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:


Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.
Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.
Se coc partu foi.
Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.
In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .
Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.
Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.
Cu aceasta crema se umple foile.
Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
FURSECURI DE CIOCOLATA

FURSECURI DE CIOCOLATA

Ciocolata se topeste pe baie de abur cu untul. Ouale se bat cu mixerul impreuna cu zaharul, vanilia,

8 voturi    5 comentarii
4h
Prajituri
Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Foi Separa albusurile de galbenusuri.Cu electric mixurul se bat Albusurile cu 6 linguri de zahar

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 5 oua
  • - 125 gr. zahar
  • - 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 50 gr. zahar
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de lapte
  • - 200 gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu visine