FOI CU CREMA DE ZAHAR ARS

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 4 linguri smantana
  • - 150 gr. margarina
  • - 1 plic praf de copt
  • - coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • - 150 gr. zahar pudra
  • - 400 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 400 gr. zahar
  • - 100 ml. cafea preparata
  • - 1 pahar de lapte
  • - 1/2 pahar de lapte
  • - 3 linguri faina
  • - 200 gr. unt
  • - 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.

Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.

Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.

Crema se prepara astfel:

Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.

Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.

Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.

Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.

Cu aceasta crema se umplu foile.

Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise