autor:

adriana gherman

» » Prajituri

FOI CU CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 4 linguri smantana, - 150 gr. margarina, - 1 plic praf de copt, - coaja rasa si zeama de la o lamaie, - 150 gr. zahar pudra, - 400 gr. faina, Ingrediente pentru crema:, - 400 gr. zahar, - 100 ml. cafea preparata, - 1 pahar de lapte, - 1/2 pahar de lapte, - 3 linguri faina, - 200 gr. unt, - 2 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:


Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.
Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.
Crema se prepara astfel:
Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.
Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.
Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.
Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.
Cu aceasta crema se umplu foile.
Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.
Daca ti-a placut reteta noastra "FOI CU CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Semiluna

Semiluna

Se bate oul cu zaharul pana se topeste. Se adauga faina, uleiul, nucile, praful de copt, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 4 linguri smantana
  • - 150 gr. margarina
  • - 1 plic praf de copt
  • - coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • - 150 gr. zahar pudra
  • - 400 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 400 gr. zahar
  • - 100 ml. cafea preparata
  • - 1 pahar de lapte
  • - 1/2 pahar de lapte
  • - 3 linguri faina
  • - 200 gr. unt
  • - 2 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cremsnit