autor:

» » Prajituri

Foi cu miere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2014

Ingrediente
Pentru foi:, , 50 gr untura, 5 linguri miere, 3 linguri zahar, 2 oua, 3 linguri lapte, 7 gr praf de copt, un praf de sare, 450-500 gr faina, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, , , Pentru crema:, , 450 ml lapte, 3 linguri zahar, 3 linguri amidon, 2 galbenusuri, 1 pastaie de vanilie, 150 gr unt 85% grasime, 1 borcan mic de gem acrisor (eu am folosit de prune), zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Foile: (pentru o tava de 24/37 cm)
Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura.
Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi.
Adaugam laptele, apoi dam bolul deoparte si il lasam sa se racoreasca putin compozitia.
Presaram praful de copt, sarea, apoi faina treptat, pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.
Nu il framantati prea mult pentru ca o sa devina prea elastic, este suficient 3-4 minute.
Impartim aluatul in patru parti egale.
Luam prima foaie, o intindem direct pe dosul tavii, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 5-6 minute. La fel procedam si cu celelalte. Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, 5-6 linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de galbenusuri, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa, ca o budinca.
Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Peste crema rece, punem untul, de la temperatura camerei, taiat bucatele. Mixam pana obtinem o crema fina.
Asezam prima foaie intr-o tava, punem jumatate din crema si o nivelam.
Venim iar cu foaie, gemul (cautati sa folositi unul mai putin curgator, al meu era cam moale), foaie, restul de crema si ultima foaie.
Presam putin cu mana si dam prajitura la rece. O pudram cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

Preparam aluatul pentru foi, la inceput. Punem intr-o cratita , pe foc, ouale amestecate cu zaharul

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura din foi cu miere

Prajitura din foi cu miere

FOILE CU MIERE(4 foi): -Se pun împreună zahărul, mierea, laptele, untul, într-o crăticioară

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 50 gr untura
  • 5 linguri miere
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri lapte
  • 7 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 450-500 gr faina
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 85% grasime
  • 1 borcan mic de gem acrisor (eu am folosit de prune)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu prune si afine