Foile: (pentru o tava de 24/37 cm)
Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura.
Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi.
Adaugam laptele, apoi dam bolul deoparte si il lasam sa se racoreasca putin compozitia.
Presaram praful de copt, sarea, apoi faina treptat, pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.
Nu il framantati prea mult pentru ca o sa devina prea elastic, este suficient 3-4 minute.
Impartim aluatul in patru parti egale.
Luam prima foaie, o intindem direct pe dosul tavii, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 5-6 minute. La fel procedam si cu celelalte. Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, 5-6 linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de galbenusuri, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa, ca o budinca.
Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Peste crema rece, punem untul, de la temperatura camerei, taiat bucatele. Mixam pana obtinem o crema fina.
Asezam prima foaie intr-o tava, punem jumatate din crema si o nivelam.
Venim iar cu foaie, gemul (cautati sa folositi unul mai putin curgator, al meu era cam moale), foaie, restul de crema si ultima foaie.
Presam putin cu mana si dam prajitura la rece. O pudram cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii