autor:

» » Prajituri

Foi de napolitane cu crema de biscuiti

Autor: Liza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 pachet foi de napolitane(5 foi), 400g biscuiti simpli, 500ml lapte, 400g margarina sau unt, 2-3 linguri de cacao, 1 cana de zahar, 100g stafide, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Caramelizezi zaharul,apoi adaugi laptele si fierbi pana capata consistenta unui sirop.Adaugi biscuitii,sfaramati cu sucitorul sau macinati,si mai fierbi cca 1 min.Iei de pe foc cratita si lasi sa se raceasca cateva minute.Incorporezi margarina si untul si amesteci bine.Pui cacaua,stafidele,esenta de rom si amesteci pana devine o crema omogena.Daca vrei poti adauga nuci,alune sau alte fructe uscate.Umpli fiecare foaie cu crema,iar la final pui ceva greu peste prajitura,pentru a nu se desprinde foile unele de altele(un tocator de lemn,spre ex.)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Marieta Pall , 18 decembrie 2013

    Este testata de mine se poate face cu incredere.

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane(5 foi)
  • 400g biscuiti simpli
  • 500ml lapte
  • 400g margarina sau unt
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de zahar
  • 100g stafide
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu