Foile:
Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul,apoi laptele.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja rasa de portocala.
La urma punem faina treptat si framantam bine.
Dam aluatul deoparte cat pregatim umplutura:
Umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem intre maini de suc.
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam merele,apoi zaharul,un praf de scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Cand sunt gata le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Taiem aluatul in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie.
Luam o tava,o ungem cu margarina,punem hartie de copt.
Asezam prima foaie si o presaram cu gris.
Intepam putin foaia cu o furculita,deasupra punem umplutura si o intindem uniform,apoi presaram iar gris.
Intindem a 2 a foaie si o punem peste mere.
O intepam cu furculita ,batem oul spuma si ungem prajitura.
Dam tava in cuptorul incins pana aluatul prinde o culoare aurie,circa 1 ora.
Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii