Foi fragede cu mere

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Foi fragede cu mere

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 650 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri gris
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Foile:

Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste.

Adaugam uleiul,apoi laptele.

Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja rasa de portocala.

La urma punem faina treptat si framantam bine.

Dam aluatul deoparte cat pregatim umplutura:

Umplutura:

Curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem intre maini de suc.

Intr-o cratita punem untul la topit.

Adaugam merele,apoi zaharul,un praf de scortisoara si zaharul vanilat.

Le lasam pe foc pana se inmoaie putin.

Cand sunt gata le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.

Asamblare:

Taiem aluatul in doua.

Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie.

Luam o tava,o ungem cu margarina,punem hartie de copt.

Asezam prima foaie si o presaram cu gris.

Intepam putin foaia cu o furculita,deasupra punem umplutura si o intindem uniform,apoi presaram iar gris.

Intindem a 2 a foaie si o punem peste mere.

O intepam cu furculita ,batem oul spuma si ungem prajitura.

Dam tava in cuptorul incins pana aluatul prinde o culoare aurie,circa 1 ora.

Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise