autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Foi fragede cu mere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
Foi:, , 2 oua + 1 ou pentru uns, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare, 650 gr faina, coaja rasa de portocala, 3 linguri gris, , Umplutura:, , 1,5 kg mere, scortisoara, 1 lingura unt, 4-5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Foile:
Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul,apoi laptele.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja rasa de portocala.
La urma punem faina treptat si framantam bine.
Dam aluatul deoparte cat pregatim umplutura:
Umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem intre maini de suc.
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam merele,apoi zaharul,un praf de scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Cand sunt gata le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Taiem aluatul in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie.
Luam o tava,o ungem cu margarina,punem hartie de copt.
Asezam prima foaie si o presaram cu gris.
Intepam putin foaia cu o furculita,deasupra punem umplutura si o intindem uniform,apoi presaram iar gris.
Intindem a 2 a foaie si o punem peste mere.
O intepam cu furculita ,batem oul spuma si ungem prajitura.
Dam tava in cuptorul incins pana aluatul prinde o culoare aurie,circa 1 ora.
Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile,

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Multumesc Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Arata tare bine...

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Multumesc mult Adriana!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      O prajitura delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 650 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri gris
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine si nuca