autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

Foi Nadine

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru foi: 4 oua,4 ling.apa,8 ling.zahar,8 ling.faina.Pentru crema: 1-5 galbenusuri, 200 g.zahar, 300 g.zahar,250 g.unt,250 g.nuca macinata,.crema 2-4 oua,8 ling.zahar,2 ling.cacao,1 plic capucino,250 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi: se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul ,galbenusurile si faina; se fac doua foi. Pentru crema: se bat 5 galbenusuri pe aburi cu 200 g. zahar, separat se caramelizeaza 300 g zahar si se adauga untul, se amesteca sa nu se faca cocoloase apoi se adauga nuca macinata. Se ia de pe foc si se amesteca cu crema de galbenusuri racita. Fierbinte se pune intre doua foi de napolitana. Se face o crema fiarta din oua zahar cacao si plicul de capucino, se fierbe pe baie de aburi; cand e rece se amesteca cu untul frecat spuma. Prajitura se monteaza in felul urmator: se pune o foaie de dobos jumatate din cantitatea de crema foile de napolitane restul de crema si ultima foaie. Se poate glazura cu nutela sau cu glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Nadine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Briose cu iaurt si ciocolata

Briose cu iaurt si ciocolata

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul

13 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi: 4 oua,4 ling.apa,8 ling.zahar,8 ling.faina.Pentru crema: 1-5 galbenusuri
  • 200 g.zahar
  • 300 g.zahar,250 g.unt,250 g.nuca macinata,.crema 2-4 oua,8 ling.zahar,2 ling.cacao,1 plic capucino,250 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Petre Roman"
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide