autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

Foi Nadine

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru foi: 4 oua,4 ling.apa,8 ling.zahar,8 ling.faina.Pentru crema: 1-5 galbenusuri, 200 g.zahar, 300 g.zahar,250 g.unt,250 g.nuca macinata,.crema 2-4 oua,8 ling.zahar,2 ling.cacao,1 plic capucino,250 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi: se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul ,galbenusurile si faina; se fac doua foi. Pentru crema: se bat 5 galbenusuri pe aburi cu 200 g. zahar, separat se caramelizeaza 300 g zahar si se adauga untul, se amesteca sa nu se faca cocoloase apoi se adauga nuca macinata. Se ia de pe foc si se amesteca cu crema de galbenusuri racita. Fierbinte se pune intre doua foi de napolitana. Se face o crema fiarta din oua zahar cacao si plicul de capucino, se fierbe pe baie de aburi; cand e rece se amesteca cu untul frecat spuma. Prajitura se monteaza in felul urmator: se pune o foaie de dobos jumatate din cantitatea de crema foile de napolitane restul de crema si ultima foaie. Se poate glazura cu nutela sau cu glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Nadine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu must si ciocolata

Tarta cu must si ciocolata

Va place mustul? Eu il iubesc! Va recomand cu drag aceasta prajitura care ma surprinde de fiecare

4 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri
Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti

9 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi: 4 oua,4 ling.apa,8 ling.zahar,8 ling.faina.Pentru crema: 1-5 galbenusuri
  • 200 g.zahar
  • 300 g.zahar,250 g.unt,250 g.nuca macinata,.crema 2-4 oua,8 ling.zahar,2 ling.cacao,1 plic capucino,250 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Padurea Neagra cu visine