autor:

maryelena

» » Prajituri

Foi negre

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2008

Ingrediente
Foi: 100g margarina, 300g faina, 100g zahar, 3linguri lapte, 3 linguri cu varf de cacao, 1lingurita amoniac stins in otet, , Blat: 7 oua, 10linguri faina, 10linguri zahar, 3linguri ulei, 1lingurita amoniac stins., , Crema: 200ml lapte, 3linguri faina, 200grame zahar pudra, 1lamaie (coaja, zeama), 1 pachet margarina sau unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte compozitia in doua si se coace pe fundul tavii.

Blat: se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul, faina in ploaie si amoniacul stins.

Crema: se fierbe laptele cu faina amestecand continuu pentru evitarea cocoloaselor. Un pachet de margarina sau unt se freaca cu zaharul pudra pana se topeste dupa care se adauga zeama si coaja de la o lamaie.

Asamblare: foaie-crema-blat-crema-foaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt. Incalziti

6 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Foi: 100g margarina
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 3linguri lapte
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 1lingurita amoniac stins in otet
  • Blat: 7 oua
  • 10linguri faina
  • 10linguri zahar
  • 3linguri ulei
  • 1lingurita amoniac stins.
  • Crema: 200ml lapte
  • 3linguri faina
  • 200grame zahar pudra
  • 1lamaie (coaja
  • zeama)
  • 1 pachet margarina sau unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine