autor:

maryelena

» » Prajituri

Foi negre

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2008

Ingrediente
Foi: 100g margarina, 300g faina, 100g zahar, 3linguri lapte, 3 linguri cu varf de cacao, 1lingurita amoniac stins in otet, , Blat: 7 oua, 10linguri faina, 10linguri zahar, 3linguri ulei, 1lingurita amoniac stins., , Crema: 200ml lapte, 3linguri faina, 200grame zahar pudra, 1lamaie (coaja, zeama), 1 pachet margarina sau unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte compozitia in doua si se coace pe fundul tavii.

Blat: se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul, faina in ploaie si amoniacul stins.

Crema: se fierbe laptele cu faina amestecand continuu pentru evitarea cocoloaselor. Un pachet de margarina sau unt se freaca cu zaharul pudra pana se topeste dupa care se adauga zeama si coaja de la o lamaie.

Asamblare: foaie-crema-blat-crema-foaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura ungureasca cu mere

Prajitura ungureasca cu mere

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina

5 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Prajituri
strudel cu mere

strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

22 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foi: 100g margarina
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 3linguri lapte
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 1lingurita amoniac stins in otet
  • Blat: 7 oua
  • 10linguri faina
  • 10linguri zahar
  • 3linguri ulei
  • 1lingurita amoniac stins.
  • Crema: 200ml lapte
  • 3linguri faina
  • 200grame zahar pudra
  • 1lamaie (coaja
  • zeama)
  • 1 pachet margarina sau unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni