autor:

maryelena

» » Prajituri

Foi negre

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2008

Ingrediente
Foi: 100g margarina, 300g faina, 100g zahar, 3linguri lapte, 3 linguri cu varf de cacao, 1lingurita amoniac stins in otet, , Blat: 7 oua, 10linguri faina, 10linguri zahar, 3linguri ulei, 1lingurita amoniac stins., , Crema: 200ml lapte, 3linguri faina, 200grame zahar pudra, 1lamaie (coaja, zeama), 1 pachet margarina sau unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte compozitia in doua si se coace pe fundul tavii.

Blat: se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul, faina in ploaie si amoniacul stins.

Crema: se fierbe laptele cu faina amestecand continuu pentru evitarea cocoloaselor. Un pachet de margarina sau unt se freaca cu zaharul pudra pana se topeste dupa care se adauga zeama si coaja de la o lamaie.

Asamblare: foaie-crema-blat-crema-foaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu nuca

Rulada cu nuca

Mod de preparare: Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa

19 voturi    10 comentarii
45 min
Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Foi: 100g margarina
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 3linguri lapte
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 1lingurita amoniac stins in otet
  • Blat: 7 oua
  • 10linguri faina
  • 10linguri zahar
  • 3linguri ulei
  • 1lingurita amoniac stins.
  • Crema: 200ml lapte
  • 3linguri faina
  • 200grame zahar pudra
  • 1lamaie (coaja
  • zeama)
  • 1 pachet margarina sau unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Raffaello