autor:

Vekas

» » Aperitive

Foietaj cu carnat si chutney de smochine

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
(pentru 6 portii):, 50g.unt pentru gatit,, 3 carnati de 30cm. fiecare,, 150g.foi de placinta,, 2 mere,, 2 pere,, 4 smochine mari,, 20g.stafide,, 150ml. vin alb sec,, miere lichida,, 1/2 lingurita piper,, 1 varf de cutit de ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se curata merele si perele, se scoate casa semintelor si pulpa fructelor se taie cubulete;smochinele se taie tot cubulete.
3.Se pun 20g. unt intr-o tigaie,se adauga fructele si stafidele, 2 linguri miere,piperul, ardeiul iute si vinul.Se acopera tigaia si se lasa 15 minute,la foc mic, apoi se mareste focul si se amesteca pana se obtine o compozitie densa si caramelizata.Acesta este chutney-ul de smochine.
4.Se pune restul de unt intr-o cratita si se frig cei 3 carnati pe ambele parti,apoi se lasa sa se raceasca.
5.Se pune aluatul de placinta pe planseta si se taie 6 dreptunghiuri de 6/12cm;se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si pe fiecare dreptunghi se repartizeaza din compozitia de chutney de smochine, apoi felii de carnat ,cate 1 lingurita de miere si se coc 15 minute.Preparatul se serveste cu o salata, la alegere, si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carnat si chutney de smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)

Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)

Pieptul de pui se spala si se feliaza Feliile se bat usor , se adauga piper si sare, si se ung cu

20 voturi    22 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulouri de pui in foietaj

Rulouri de pui in foietaj

1. Pieptul de pui se taie in patru bucati late si subtiri care apoi se intind bine cu ciocanul de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Bun, f. gustos.

  • Fara foto

    Vekas Maria. , 18 ianuarie 2010

    Ai dreptate, e un deliciu, in special acel chutney de smochine confera preparatului un gust si o aroma aparte...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Felicitari! Cred ca e un deliciu

    • Fara foto

      Vekas Maria , 12 ianuarie 2010

      Ma bucur.Da-mi de stire dupa ce ai preparat-o si spune-mi pararea ta .

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari ! interesanta reteta, am salvat-o si o voi testa.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 11 ianuarie 2010

      Asa este, draga mea.Este un aperitiv excelent de sarbatori si nu numai....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 portii):
  • 50g.unt pentru gatit,
  • 3 carnati de 30cm. fiecare,
  • 150g.foi de placinta,
  • 2 mere,
  • 2 pere,
  • 4 smochine mari,
  • 20g.stafide,
  • 150ml. vin alb sec,
  • miere lichida,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1 varf de cutit de ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bun, f. gustos.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec aperitiv