1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se curata merele si perele, se scoate casa semintelor si pulpa fructelor se taie cubulete;smochinele se taie tot cubulete.
3.Se pun 20g. unt intr-o tigaie,se adauga fructele si stafidele, 2 linguri miere,piperul, ardeiul iute si vinul.Se acopera tigaia si se lasa 15 minute,la foc mic, apoi se mareste focul si se amesteca pana se obtine o compozitie densa si caramelizata.Acesta este chutney-ul de smochine.
4.Se pune restul de unt intr-o cratita si se frig cei 3 carnati pe ambele parti,apoi se lasa sa se raceasca.
5.Se pune aluatul de placinta pe planseta si se taie 6 dreptunghiuri de 6/12cm;se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si pe fiecare dreptunghi se repartizeaza din compozitia de chutney de smochine, apoi felii de carnat ,cate 1 lingurita de miere si se coc 15 minute.Preparatul se serveste cu o salata, la alegere, si un vin alb sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii