1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se curata merele si perele, se scoate casa semintelor si pulpa fructelor se taie cubulete;smochinele se taie tot cubulete.
3.Se pun 20g. unt intr-o tigaie,se adauga fructele si stafidele, 2 linguri miere,piperul, ardeiul iute si vinul.Se acopera tigaia si se lasa 15 minute,la foc mic, apoi se mareste focul si se amesteca pana se obtine o compozitie densa si caramelizata.Acesta este chutney-ul de smochine.
4.Se pune restul de unt intr-o cratita si se frig cei 3 carnati pe ambele parti,apoi se lasa sa se raceasca.
5.Se pune aluatul de placinta pe planseta si se taie 6 dreptunghiuri de 6/12cm;se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si pe fiecare dreptunghi se repartizeaza din compozitia de chutney de smochine, apoi felii de carnat ,cate 1 lingurita de miere si se coc 15 minute.Preparatul se serveste cu o salata, la alegere, si un vin alb sec.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii