autor:

Vekas

» » Aperitive

Foietaj cu carnat si chutney de smochine

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
(pentru 6 portii):, 50g.unt pentru gatit,, 3 carnati de 30cm. fiecare,, 150g.foi de placinta,, 2 mere,, 2 pere,, 4 smochine mari,, 20g.stafide,, 150ml. vin alb sec,, miere lichida,, 1/2 lingurita piper,, 1 varf de cutit de ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se curata merele si perele, se scoate casa semintelor si pulpa fructelor se taie cubulete;smochinele se taie tot cubulete.
3.Se pun 20g. unt intr-o tigaie,se adauga fructele si stafidele, 2 linguri miere,piperul, ardeiul iute si vinul.Se acopera tigaia si se lasa 15 minute,la foc mic, apoi se mareste focul si se amesteca pana se obtine o compozitie densa si caramelizata.Acesta este chutney-ul de smochine.
4.Se pune restul de unt intr-o cratita si se frig cei 3 carnati pe ambele parti,apoi se lasa sa se raceasca.
5.Se pune aluatul de placinta pe planseta si se taie 6 dreptunghiuri de 6/12cm;se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si pe fiecare dreptunghi se repartizeaza din compozitia de chutney de smochine, apoi felii de carnat ,cate 1 lingurita de miere si se coc 15 minute.Preparatul se serveste cu o salata, la alegere, si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carnat si chutney de smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Bun, f. gustos.

  • Vekas Maria. , 18 ianuarie 2010

    Ai dreptate, e un deliciu, in special acel chutney de smochine confera preparatului un gust si o aroma aparte...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Felicitari! Cred ca e un deliciu

    • Vekas Maria , 12 ianuarie 2010

      Ma bucur.Da-mi de stire dupa ce ai preparat-o si spune-mi pararea ta .

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari ! interesanta reteta, am salvat-o si o voi testa.

    • Vekas Maria , 11 ianuarie 2010

      Asa este, draga mea.Este un aperitiv excelent de sarbatori si nu numai....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 portii):
  • 50g.unt pentru gatit,
  • 3 carnati de 30cm. fiecare,
  • 150g.foi de placinta,
  • 2 mere,
  • 2 pere,
  • 4 smochine mari,
  • 20g.stafide,
  • 150ml. vin alb sec,
  • miere lichida,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1 varf de cutit de ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bun, f. gustos.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu carne si ciuperci