autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu gem de gutui si nuca

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi de placinta,, 1 borcan gem de gutui(400 g), 30-40 de nuci macinate, 4 linguri miere de albine, sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar), folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se impart foile in doua.Prima parte se pune in tava unsa cu unt si fiecare foaie se unge cu ulei.Gemul,nucile si mierea de albine se amesteca si se pun peste foi.A doua parte de foi se pun peste umplutura.La fel fiecare foaie se unge cu ulei.
Se taie cruda in forme egale si se da la cuptorul incins 20-25 de minute la foc mic.
Se scoate din cuptor,se adauga siropul,se acopera cu folie de aluminiu si se mai da la cuptor 5-10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lemon-Berry Triffle -   Desert cu fructe

Lemon-Berry Triffle - Desert cu fructe

Intr-un was de sticla (se vede in poze) se aseaza pe fundul vasului si pe pereti biscuti Nilla. Peste

66 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Intr-un bol se amesteca galbenusurile

13 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Traiasca foietajul, eu il folosesc des si la pateuri si la rulouri, sunt foarte multumita. Arata foarte frumos!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Rapid si foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 1 borcan gem de gutui(400 g)
  • 30-40 de nuci macinate
  • 4 linguri miere de albine
  • sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar)
  • folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza si capsuni