autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu gem de gutui si nuca

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi de placinta,, 1 borcan gem de gutui(400 g), 30-40 de nuci macinate, 4 linguri miere de albine, sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar), folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se impart foile in doua.Prima parte se pune in tava unsa cu unt si fiecare foaie se unge cu ulei.Gemul,nucile si mierea de albine se amesteca si se pun peste foi.A doua parte de foi se pun peste umplutura.La fel fiecare foaie se unge cu ulei.
Se taie cruda in forme egale si se da la cuptorul incins 20-25 de minute la foc mic.
Se scoate din cuptor,se adauga siropul,se acopera cu folie de aluminiu si se mai da la cuptor 5-10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chiftelute de mere

Chiftelute de mere

Se răzălesc merele şi se lasă de-o parte să se scurgă de zeamă. Pe urmă se face un aluat

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Pudding racoros de lamaie

Pudding racoros de lamaie

Se poate folosi foarte bine si lime, ii da un parfum aparte. Se bate untul la temperatura camerei

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Traiasca foietajul, eu il folosesc des si la pateuri si la rulouri, sunt foarte multumita. Arata foarte frumos!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Rapid si foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 1 borcan gem de gutui(400 g)
  • 30-40 de nuci macinate
  • 4 linguri miere de albine
  • sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar)
  • folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bilute cu visine