autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Foietaj cu gem de gutui si nuca

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi de placinta,, 1 borcan gem de gutui(400 g), 30-40 de nuci macinate, 4 linguri miere de albine, sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar), folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se impart foile in doua.Prima parte se pune in tava unsa cu unt si fiecare foaie se unge cu ulei.Gemul,nucile si mierea de albine se amesteca si se pun peste foi.A doua parte de foi se pun peste umplutura.La fel fiecare foaie se unge cu ulei.
Se taie cruda in forme egale si se da la cuptorul incins 20-25 de minute la foc mic.
Se scoate din cuptor,se adauga siropul,se acopera cu folie de aluminiu si se mai da la cuptor 5-10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 5 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Traiasca foietajul, eu il folosesc des si la pateuri si la rulouri, sunt foarte multumita. Arata foarte frumos!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Rapid si foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 1 borcan gem de gutui(400 g)
  • 30-40 de nuci macinate
  • 4 linguri miere de albine
  • sirop(1 pahar de apa+5 liguri zahar)
  • folie de aluminiu de marimea tavii in care se coace

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte bun.Si eu folosesc foi de placinta si este foarte gustos.Felicitari pentru reteta.

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Fondant