FOIETAJ CU PERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 mar mijlociu dulce
  • 1 para mijlocie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 g margarina dietetica
  • 1 pachet foitaj (cu 4 foi)
  • 2 linguri gem de caise putin indulcit
  • 1 lingura suc de portocale
  • 2 lingurite zahar pudra
  • sos de vanilie.

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja, cotor, se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se topeste margarina si se ung 4 forme de tarta (de 10 cm diametru).

Foile de foitaj se taie in patru si se acopera cu un servet curat si umed.

Formele se captusesc cu cate o foaie, se ung cu margarina topita, se asaza foaia urmatoare in asa fel ca sa nu se suprapuna colturile.

Se procedeaza la fel si cu restul foilor.

In mijloc se asaza alternativ feliutele de mar si de para ridicand, putin petalele de aluat.

Gemul se freaca cu sucul de portocale si se ung gros fructele.

Se dau la cuptor incins pentru 12-15 minute.

Se presara cu zahar pudra si se servesc cu sosul de vanilie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise