Se curata merele si perele de coaja, cotor, se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se topeste margarina si se ung 4 forme de tarta (de 10 cm diametru).
Foile de foitaj se taie in patru si se acopera cu un servet curat si umed.
Formele se captusesc cu cate o foaie, se ung cu margarina topita, se asaza foaia urmatoare in asa fel ca sa nu se suprapuna colturile.
Se procedeaza la fel si cu restul foilor.
In mijloc se asaza alternativ feliutele de mar si de para ridicand, putin petalele de aluat.
Gemul se freaca cu sucul de portocale si se ung gros fructele.
Se dau la cuptor incins pentru 12-15 minute.
Se presara cu zahar pudra si se servesc cu sosul de vanilie

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii