autor:

Carmen's_Atelier

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu rubarbar

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2014

Ingrediente
un aluat de foietaj, 2-3 buc rubarbăr, zahăr pudră, opțional 1 lingură zahăr brun și o lingură frișcă lichidă sau smântână de gătit, 1 ou bătut cu apă minerală

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri
- mixăm o lingură de zahăr brun cu o lingură de frișcă lichidă până se obține o compoziție cremoasă. Aceasta este opțională pentru rețetă. Ea joacă rolul unui lipici dulce pentru rubarbăr.
- Rulăm foietajul pe blatul de lucru și îl tăiem în forme rotunde - de dimensiunea unui pahar sau a unui bol. Așezăm foietajul în tavă
- Ungem foietajul cu oul bătut iar pe mijloc adăugăm puțin din crema de zahăr brun cu frișcă lichidă.
- Așezăm peste acestea feliile de rubarbăr și pudrăm din belșug cu zahărul pudră.
- Tava se pune la cuptor la aproximativ 180-200 grade, timp de 15-20 de minute. Când foietajul devine auriu iar rubarbărul este caramelizat se poate scoate de la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu rubarbar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu Nutella si pastarnac

Chec cu Nutella si pastarnac

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul si se mixeaza in continuare pana amestecul se albeste. Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem si topping

Clatite cu gem si topping

Ouale se bat cu zaharul,laptele, uleiul, zaharul vanilat se amesteca bine apoi se adauga apa minerala.Se

4 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • un aluat de foietaj
  • 2-3 buc rubarbăr
  • zahăr pudră
  • opțional 1 lingură zahăr brun și o lingură frișcă lichidă sau smântână de gătit
  • 1 ou bătut cu apă minerală

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

2 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Desert rapid la pahar