autor:

Laura

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Foietaj cu sunca si cascaval

Autor: Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
800 gr foietaj Bella (eu cumpar de obicei acest tip de foietaj deoarece creste foarte fain), 300 gr sunca, 200-250 gr cascaval, 1 ou, Susan, Apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten il taiem in bucati dreptunghiulare.
Adaugam sunca peste aluat, apoi si cascavalul. Dupa ce le-am pus cu mana sau cu o pensula mica umeziti marginile aluatului ramase de pe langa sunca si cascaval, acest lucru nu o sa permita foietajului sa se desfaca in cuptor.
Dupa ce am umezit marginile, apasam cu mana ca sa inchidem pachetelul cu sunca .
Se aseaza intr-o tava lasand generos spatiu intre ele pentru ca o sa creasca.
Inainte de le introduce in cuptor le ungem cu oul batut si presaram seminte de susan.
Le lasam in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand se rumenesc.
Pofta buna!
Hai si pe http://laupasca.blogspot.com pentru mai multe retete!
Cu drag, Laura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branza si rosii

Tarta cu branza si rosii

Intr-o tava de tarta se intinde aluatul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se rade branza

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval

-Intindeti niste unt topit peste aluat ca sa ajutam branza sa se lipeasca. -Presarati peste aluat

3 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Toma , 11 septembrie 2014

    arata bine am sa o fac si eu

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Delicios!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 gr foietaj Bella (eu cumpar de obicei acest tip de foietaj deoarece creste foarte fain)
  • 300 gr sunca
  • 200-250 gr cascaval
  • 1 ou
  • Susan
  • Apa

Raporteaza reteta

Retete
de Laura
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

35 voturi    13 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Banane caramelizate cu inghetata

Banane caramelizate cu inghetata

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama

6 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Delicios!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
APERITIVE ANDI