autor:

Laura

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Foietaj cu sunca si cascaval

Autor: Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
800 gr foietaj Bella (eu cumpar de obicei acest tip de foietaj deoarece creste foarte fain), 300 gr sunca, 200-250 gr cascaval, 1 ou, Susan, Apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten il taiem in bucati dreptunghiulare.
Adaugam sunca peste aluat, apoi si cascavalul. Dupa ce le-am pus cu mana sau cu o pensula mica umeziti marginile aluatului ramase de pe langa sunca si cascaval, acest lucru nu o sa permita foietajului sa se desfaca in cuptor.
Dupa ce am umezit marginile, apasam cu mana ca sa inchidem pachetelul cu sunca .
Se aseaza intr-o tava lasand generos spatiu intre ele pentru ca o sa creasca.
Inainte de le introduce in cuptor le ungem cu oul batut si presaram seminte de susan.
Le lasam in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand se rumenesc.
Pofta buna!
Hai si pe http://laupasca.blogspot.com pentru mai multe retete!
Cu drag, Laura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

  • 2 comentarii

  • Mariana Toma , 11 septembrie 2014

    arata bine am sa o fac si eu

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Delicios!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 800 gr foietaj Bella (eu cumpar de obicei acest tip de foietaj deoarece creste foarte fain)
  • 300 gr sunca
  • 200-250 gr cascaval
  • 1 ou
  • Susan
  • Apa

Raporteaza reteta

Retete
de Laura
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

35 voturi    13 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Banane caramelizate cu inghetata

Banane caramelizate cu inghetata

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama

7 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Delicios!!

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine au Camembert