Se separa albusul de galbenus.Albusul se bate spuma cu o cana de zahar (pana cand se intorce vasul si nu cade din vas).Se adauga faina si se amesteca cu grija,apoi se asauga cana de rahat,stafide,nuca,amestecandu-se cu grija.Compozitia astfel rezultata se pune intr-o tava unsa cu margarina(din belsug) si tapetata cu faina.Se lasa la foc mediu pana cand aluatul se coace. Dupa ce s-a copt se lasa in tava la racit.
Pt crema se pun intr-un vas galbenusurile,margarina si cana de zahar, amestacandu-se continuu (pentru a nu se lipi de fundul vasului),pana devin ca si o budinca.Se iau de pe foc si se pun la racit.
Dupa ce se racesc peste compozitial din tava se pune un strat de crema si o foaie de napolitana.Se inroarce tava pe un fund de lemn(pe masura tavii)si se unge si cealalta parte a compozitiei cu crema si se adauga cealalta foaie de napolitana.
Optional-deasupra se poate pune ciocolata topita si se poate preasa cu nuca de cocos.
Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii