autor:

Fara foto

» » Prajituri

foilica

Autor: alina buta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina buta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2005

Ingrediente
7 oua,1cana(250g) de faina,1 cana rahat,1 cana stafide(care in prealabil au fost tinute 5-6 ore in coniac sau rom),2 cani zahar,1 cana nuca sfaramata cu mana,1 margarina Unirea,,2 foi de napolitana(se gasesc la pachet de 4 foi).,

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus.Albusul se bate spuma cu o cana de zahar (pana cand se intorce vasul si nu cade din vas).Se adauga faina si se amesteca cu grija,apoi se asauga cana de rahat,stafide,nuca,amestecandu-se cu grija.Compozitia astfel rezultata se pune intr-o tava unsa cu margarina(din belsug) si tapetata cu faina.Se lasa la foc mediu pana cand aluatul se coace. Dupa ce s-a copt se lasa in tava la racit.
Pt crema se pun intr-un vas galbenusurile,margarina si cana de zahar, amestacandu-se continuu (pentru a nu se lipi de fundul vasului),pana devin ca si o budinca.Se iau de pe foc si se pun la racit.
Dupa ce se racesc peste compozitial din tava se pune un strat de crema si o foaie de napolitana.Se inroarce tava pe un fund de lemn(pe masura tavii)si se unge si cealalta parte a compozitiei cu crema si se adauga cealalta foaie de napolitana.
Optional-deasupra se poate pune ciocolata topita si se poate preasa cu nuca de cocos.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "foilica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar "cioco"

Se fac 2 blaturi astfel: se impart ingredientele in mod egal. Se face primul blat de cacao: 3 oua

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Prajituri
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 7 oua,1cana(250g) de faina,1 cana rahat,1 cana stafide(care in prealabil au fost tinute 5-6 ore in coniac sau rom),2 cani zahar,1 cana nuca sfaramata cu mana,1 margarina Unirea,,2 foi de napolitana(se gasesc la pachet de 4 foi).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine