autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Fondant de ciocolata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 august 2010

Ingrediente
250 g ciocolata neagra cu continut cat mai ridicat de cacao (70-80% daca se poate), 50 g ciocolata cu diferite arome (menta, portocale, stafide, etc.), 5 oua, 170 g zahar, 2 linguri cu varf de faina cernuta, 75 g unt + 25 g unt pentru uns formele, 6 lingurite cacao pentru tapetat formele

Dificultate: Medie Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au mancat ceva asemanator, la Londra.
Puneti la incins cuptorul la 210 grade Celsius. Intre timp, puneti ciocolata amaruie, rupta cubulete, in bain marie impreuna cu 75 grame unt. Omogenizati compozitia si lasati-o sa se odihneasca 10 minute.
Bateti ouale cu zaharul, adaugati faina si bateti in continuare pana la omogenizarea compozitiei. Amestecati cu ciocolata topita pana obtineti un amestec omogen. Ungeti sase forme de briose sau sase canite rezistente la temperatura cu unt si tapetati-le cu cacao.
Turnati in fiecare forma compozitie, asezati la mijloc patratele de ciocolata aromata, completati apoi cu restul de compozitie, dar nu le umpleti prea mult, pentru ca mai creste la cuptor. Asezati formele intr-o tava si dati-le la cuptor pentru exact 12 minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca fondantul 1-2 ore (nu la frigider) si scoateti-l cu grija, cu o lingura si asezati-l pe farfurioare. La suprafata va fi inchegat, iar in mijloc va ramane moale. Decorati cu felii de portocala, mandarina, fructe confiate, jeleuri, stafide, sirop de artar, bombonele cu care se decoreaza torturile, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose. 2. Topeste

7 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un desert minunat, Doina!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Eu ador tot ce este ciocolata! Reteta salvata!

  • Fara foto

    leu mariana (Bucatar) , 06 septembrie 2010

    dragele mele sambata am facut si eu galuste cu prune ,de abia astept toamna sa fac aceasta delicatete imi pare rau ca nmu este si baiatul meu acasa sa manince.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      oauuu ce bunatate

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Foarte multa ciocolata!!!!!!!!!! dar si o bunatate....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Multa ciocolata....o bunatate!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Un deliciu! ador ciocolata topitã....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Ce de ciocolata.Un desert pe gustul meu.*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Numai cand ma gandesc ce gust poate sa aiba, mi se face o pofta nebuna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra cu continut cat mai ridicat de cacao (70-80% daca se poate)
  • 50 g ciocolata cu diferite arome (menta
  • portocale
  • stafide
  • etc.)
  • 5 oua
  • 170 g zahar
  • 2 linguri cu varf de faina cernuta
  • 75 g unt + 25 g unt pentru uns formele
  • 6 lingurite cacao pentru tapetat formele

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert minunat, Doina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura inghetata falsa