Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au mancat ceva asemanator, la Londra.
Puneti la incins cuptorul la 210 grade Celsius. Intre timp, puneti ciocolata amaruie, rupta cubulete, in bain marie impreuna cu 75 grame unt. Omogenizati compozitia si lasati-o sa se odihneasca 10 minute.
Bateti ouale cu zaharul, adaugati faina si bateti in continuare pana la omogenizarea compozitiei. Amestecati cu ciocolata topita pana obtineti un amestec omogen. Ungeti sase forme de briose sau sase canite rezistente la temperatura cu unt si tapetati-le cu cacao.
Turnati in fiecare forma compozitie, asezati la mijloc patratele de ciocolata aromata, completati apoi cu restul de compozitie, dar nu le umpleti prea mult, pentru ca mai creste la cuptor. Asezati formele intr-o tava si dati-le la cuptor pentru exact 12 minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca fondantul 1-2 ore (nu la frigider) si scoateti-l cu grija, cu o lingura si asezati-l pe farfurioare. La suprafata va fi inchegat, iar in mijloc va ramane moale. Decorati cu felii de portocala, mandarina, fructe confiate, jeleuri, stafide, sirop de artar, bombonele cu care se decoreaza torturile, etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii