autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Fondant

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
zahar 1 kg, glucoza100gr(eu am folosit miere ), apa500ml

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1.se dizolva zaharul in apa
2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa
3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)

4.se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi

5.Daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna

6.se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece,se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca

7.se tableaza(amesteca) cu o lopatica...eu am folosit mixerul,pana se albeste

chiar daca se intareste nu e nici o problema ...pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie(eventual adaugati 2-3 lg apa rece)...il puteti amesteca cu cacao,cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l radeti prin razatoarea de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri cu fondant de mere

Cornuri cu fondant de mere

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut,zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut

7 voturi    8 comentarii
3h
Prajituri
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina Larisa , 14 decembrie 2013

    ai copil mic mada

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Se poate modela acest fondant pentru al folosii la ornat torturi?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Am sa incerc si eu cu glucoza.Eu fac serbetul doar din sirop d zahar, apa si otet

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • zahar 1 kg
  • glucoza100gr(eu am folosit miere )
  • apa500ml

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Se poate modela acest fondant pentru al folosii la ornat torturi?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gelatine din suc de fructe