autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Fondante de ciocolata cu fistic

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 mai 2014

Ingrediente
Pentru 30 de fondante:, , 250 gr ciocolata amaruie, de lapte sau alba-dupa dorinta, , 30gr fistic prajit si cojit, , 30 gr nuci de padure prajite si cojite, , 30 gr de stafide, , 30 gr de migdale prajite cu coaja

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem ciocolata rupta cuburi si o punem peste un vas cu apa la bain-marie amestecand incontinuu pana se topeste bine. O luam de pe foc si amestecam incontinuu pana se raceste putin. Se poate pune vasul cu ciocolata pe alt vas cu apa mai rece si amestecand incontinuu, sa racim ciocolata.



O transferam intr-o punga de ornat. O tava o imbracam in nailon si luam punga cu ciocolata si incepem sa facem petifiori rotunzi, mici de 3-4 cm. Pe fiecare petifior asezam o stafida, o aluna, un fistic si o migdala. Le transferam la rece pana se intaresc si le putem desprinde si le aranjam intr-o cutie ermetica.



O alta metoda de a face fondantele este de a amesteca ciocolata cu stafide, alune, fistic si migdale. Dupa aceea, se ia cu lingurita din compozitie si se pune in manjete mici de fondante sau in forme mici de silicon. Se lasa la rece dupa care se pot servi.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondante de ciocolata cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 30 de fondante:
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • de lapte sau alba-dupa dorinta
  • 30gr fistic prajit si cojit
  • 30 gr nuci de padure prajite si cojite
  • 30 gr de stafide
  • 30 gr de migdale prajite cu coaja

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogoșele pufoase