Intr-o tigaie punem ciocolata rupta cuburi si o punem peste un vas cu apa la bain-marie amestecand incontinuu pana se topeste bine. O luam de pe foc si amestecam incontinuu pana se raceste putin. Se poate pune vasul cu ciocolata pe alt vas cu apa mai rece si amestecand incontinuu, sa racim ciocolata.
O transferam intr-o punga de ornat. O tava o imbracam in nailon si luam punga cu ciocolata si incepem sa facem petifiori rotunzi, mici de 3-4 cm. Pe fiecare petifior asezam o stafida, o aluna, un fistic si o migdala. Le transferam la rece pana se intaresc si le putem desprinde si le aranjam intr-o cutie ermetica.
O alta metoda de a face fondantele este de a amesteca ciocolata cu stafide, alune, fistic si migdale. Dupa aceea, se ia cu lingurita din compozitie si se pune in manjete mici de fondante sau in forme mici de silicon. Se lasa la rece dupa care se pot servi.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii