autor:

kok miori

» » Aperitive

Freecasse-piinicele prajite si umplute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluatul de piinicele 10-12 bucati:, , 1 kg de faina, 60 gr drojdie uscata, 2-21/2 pahare de apa calduta, 1 ou, putina sare, 1 lingura de ulei, , Pentru umplutura:, , 1 vinata spalata si taiata cuburi 2*2, 3 - 4 linguri de ulei de masline ptr prajit vinata, 2 cartofi fierti in coaja, 5 - 6 oua fierte, 2 conserve de ton, 3 - 4 rosii taiate felioare subtiri, 10 - 12 felii de lamaie murata, sare dupa gust, 3 - 4 ardei iuti

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol se adauga drojdia uscata oul uleiul si putina apa si se framinta se adauga treptat apa pina capatam un aluat bine framintat. Se unge plansa cu putin ulei si se mai framinta cinci minute. Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit - aproape 30 de minute. Se transfera aluatul din nou pe plansa unsa cu putin ulei si se formeaza din el piinicele mici ca o minge de popice. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si lasam din nou sa dospeasca. Pregatim baia de ulei si asteptam ca uleiul sa fiarba ca sa le prajim la fel ca gogoase. Le scoatem pe hirtie absorbanta si lasam sa se raceasca putin, dupa care le taiem intr-o parte ptr umplutura.

Umplutura

Se prajeste cuburile de vinata pina cind sint aurii, si le punem pe hirtie absorbanta. Cojim cartofii de coaja si le taiem cubulete si le adaugam la vinete. Se sfarama ouale se amesteca cu conserva de ton si cu vinata si cartofii cubulete si se da la gust. Se umplu piinicelele cu aceasta umplutura si se adauga si o felie de lamaie murata sau un ardei mic iute. Se serveste indata.
Umplutura asta nu este obligatorie se pot pregati alte umpluturi. Iar piinicelele se pot pastra intr-o cutie in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Freecasse-piinicele prajite si umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Tarta cu smantana si cu oua

Tarta cu smantana si cu oua

O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care

12 voturi    13 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu branza

Oua umplute cu branza

Ouale fierte se taie in doua, se scoate galbenusul si se paseaza cu o furculita. Se razuieste casul

10 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Apetisante

  • Fara foto

    Nadia , 28 octombrie 2009

    Cred ca sunt tare gustoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Foarte interesant si arata tare bine...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de piinicele 10-12 bucati:
  • 1 kg de faina
  • 60 gr drojdie uscata
  • 2-21/2 pahare de apa calduta
  • 1 ou
  • putina sare
  • 1 lingura de ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 vinata spalata si taiata cuburi 2*2
  • 3 - 4 linguri de ulei de masline ptr prajit vinata
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 5 - 6 oua fierte
  • 2 conserve de ton
  • 3 - 4 rosii taiate felioare subtiri
  • 10 - 12 felii de lamaie murata
  • sare dupa gust
  • 3 - 4 ardei iuti

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisante

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chiftelute cu cascaval si oua fierte