autor:

kok miori

» » Aperitive

Freecasse-piinicele prajite si umplute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluatul de piinicele 10-12 bucati:, , 1 kg de faina, 60 gr drojdie uscata, 2-21/2 pahare de apa calduta, 1 ou, putina sare, 1 lingura de ulei, , Pentru umplutura:, , 1 vinata spalata si taiata cuburi 2*2, 3 - 4 linguri de ulei de masline ptr prajit vinata, 2 cartofi fierti in coaja, 5 - 6 oua fierte, 2 conserve de ton, 3 - 4 rosii taiate felioare subtiri, 10 - 12 felii de lamaie murata, sare dupa gust, 3 - 4 ardei iuti

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol se adauga drojdia uscata oul uleiul si putina apa si se framinta se adauga treptat apa pina capatam un aluat bine framintat. Se unge plansa cu putin ulei si se mai framinta cinci minute. Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit - aproape 30 de minute. Se transfera aluatul din nou pe plansa unsa cu putin ulei si se formeaza din el piinicele mici ca o minge de popice. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si lasam din nou sa dospeasca. Pregatim baia de ulei si asteptam ca uleiul sa fiarba ca sa le prajim la fel ca gogoase. Le scoatem pe hirtie absorbanta si lasam sa se raceasca putin, dupa care le taiem intr-o parte ptr umplutura.

Umplutura

Se prajeste cuburile de vinata pina cind sint aurii, si le punem pe hirtie absorbanta. Cojim cartofii de coaja si le taiem cubulete si le adaugam la vinete. Se sfarama ouale se amesteca cu conserva de ton si cu vinata si cartofii cubulete si se da la gust. Se umplu piinicelele cu aceasta umplutura si se adauga si o felie de lamaie murata sau un ardei mic iute. Se serveste indata.
Umplutura asta nu este obligatorie se pot pregati alte umpluturi. Iar piinicelele se pot pastra intr-o cutie in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Freecasse-piinicele prajite si umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Chec aperitiv 2

Chec aperitiv 2

Se amesteca cascavalul,salamul cu 2 oua crude si samnatana ,faina si gogosarul.Se potriveste de sare,piper

8 voturi    11 comentarii
50 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Apetisante

  • Fara foto

    Nadia , 28 octombrie 2009

    Cred ca sunt tare gustoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Foarte interesant si arata tare bine...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de piinicele 10-12 bucati:
  • 1 kg de faina
  • 60 gr drojdie uscata
  • 2-21/2 pahare de apa calduta
  • 1 ou
  • putina sare
  • 1 lingura de ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 vinata spalata si taiata cuburi 2*2
  • 3 - 4 linguri de ulei de masline ptr prajit vinata
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 5 - 6 oua fierte
  • 2 conserve de ton
  • 3 - 4 rosii taiate felioare subtiri
  • 10 - 12 felii de lamaie murata
  • sare dupa gust
  • 3 - 4 ardei iuti

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisante

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua cu bacon in sos de mustar