Se cerne faina intr-un bol se adauga drojdia uscata oul uleiul si putina apa si se framinta se adauga treptat apa pina capatam un aluat bine framintat. Se unge plansa cu putin ulei si se mai framinta cinci minute. Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit - aproape 30 de minute. Se transfera aluatul din nou pe plansa unsa cu putin ulei si se formeaza din el piinicele mici ca o minge de popice. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si lasam din nou sa dospeasca. Pregatim baia de ulei si asteptam ca uleiul sa fiarba ca sa le prajim la fel ca gogoase. Le scoatem pe hirtie absorbanta si lasam sa se raceasca putin, dupa care le taiem intr-o parte ptr umplutura.
Umplutura
Se prajeste cuburile de vinata pina cind sint aurii, si le punem pe hirtie absorbanta. Cojim cartofii de coaja si le taiem cubulete si le adaugam la vinete. Se sfarama ouale se amesteca cu conserva de ton si cu vinata si cartofii cubulete si se da la gust. Se umplu piinicelele cu aceasta umplutura si se adauga si o felie de lamaie murata sau un ardei mic iute. Se serveste indata.
Umplutura asta nu este obligatorie se pot pregati alte umpluturi. Iar piinicelele se pot pastra intr-o cutie in congelator.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii