autor:

kok miori

» » Aperitive

Frittata italiana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
3cartofi fierti in coaja si decojiti, 1/2pahar ulei de masline, 1ceapa mare, 1praz numai partea alba, 1ardei rosu 1ardei verde, 2bucati de kabanus, 300gr de piept de pasare macinat, 2linguri de rosii uscate (nu-i obligatoriu), 1/2pahar de frunze de patrunjel tocate, 5oua, sare, la gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata cubulete,se adauga ardeii taiati cuburi si se prajesc usor se adauga carnea de piept macinata se sareaza,si pipereaza la gust si se adauga si kabanusul taiat rondele se mai calesc usor si se lasa la racit.

Intr-un bol se dau pe razatoare cartofii fierti,se amesteca cu patrunjelul si continutul tigaii.Se bat bine ouale si se cuprind in carne si cartofi se amesteca bine compozitia.Se ia o tigaie adanca si anti aderenta si se incalzeste restul de ulei de masline si deasemeni se incalzeste cuptorul la 200 de grade.Cand uleiul este bine incins se toarna compozitia de carne si cartofi in tigaie se face foc potrivit si se lasa ca fretata sa se prajeasca bine se orneaza cu rosii uscate sau rosioare mici taiate si se transfera tigaia in cuptor ca sa se rumeneasca frumos aproximativ 10 minute pana se rumeneste frumos.Se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna pe un platou si se serveste cu salata verde sau muraturi.Merge bine ptr o cina copioasa sau un pranz usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

15 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3cartofi fierti in coaja si decojiti
  • 1/2pahar ulei de masline
  • 1ceapa mare
  • 1praz numai partea alba
  • 1ardei rosu 1ardei verde
  • 2bucati de kabanus
  • 300gr de piept de pasare macinat
  • 2linguri de rosii uscate (nu-i obligatoriu)
  • 1/2pahar de frunze de patrunjel tocate
  • 5oua
  • sare, la gust

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob cu carnati