autor:

autor

» » Aperitive

Friganele cu oua

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 oua, 3 linguri pline faina, 1 pahar lapte, un virf de cutit sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca ouale cu sarea, dupa care se adauga, treptat, faina, amestecind continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Se subtiaza aceasta compozitie, turnind cite putin lapte, pina se obtine un aluat mai gros decit cel de clatite. Intr-un vas mai adinc, se incinge grasime. Cind este bine infierbintata, se ia cu o lingura din compozitie si i se da drumul in vas. Se pun toate friganelele, una dupa alta, si se prajesc pe ambele parti.
Se servesc calde, alaturi de sote
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ochiuri in floare (cuib) de parizer

Ochiuri in floare (cuib) de parizer

Parizerul se feliaza, i se indeparteaza membrana . Felia de parizer se aseaza intr-un bol si se modeleaza

13 voturi    9 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Terina de oua

Terina de oua

Ouale fierte, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem intr-un bol si adaugam branza de vaci,

13 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri pline faina
  • 1 pahar lapte
  • un virf de cutit sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cas pane