autor:

Georgiana Cosac

» » Aperitive

Friganele cu verdeata

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
8 felii de paine mai groase, 2 oua, 100 ml lapte, 2 linguri de pesmet, 1 legatura cu patrunjel, ulei, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune laptele la fiert cu un praf de sare, dupa care lasa-l sa se raceasca bine. Separat, bate ouale cu patrunjelul taiat marunt. Cu ajutorul unui pahar sau al unui cutit, taie din feliile de paine rotunduri sau forma pe care o doresti. Important e sa indepartezi coaja. Trece rapid feliile de paine prin lapte, apoi prin ou si prin pesmet. Rumeneste painea in uleiul incins, pe ambele parti. Scoate friganelele pe o hartie absorbanta, dupa care serveste-le cat sunt fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele cu verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ciuperci cu mozzarela, la cuptor

Ciuperci cu mozzarela, la cuptor

Se curata ciupercile , se scot si cotoarele care se taie cubulete.Se indeparteaza si lamelele maronii

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Chec sarat ca la bunica

Chec sarat ca la bunica

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga

21 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 felii de paine mai groase
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 legatura cu patrunjel
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb