autor:

Fara foto

» » Aperitive

frigariu de legume

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
200 g ciuperci champignon, 1 vanata mare, 1 ardei gras rosu, ½ legatura de busuioc, 2 catei de usturoi, 4 linguri de ulei de masline BERTOLLI, 1 lingurita de otet balsamic, sare, piper, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri de amestec de plante aromatice (patrunjel, rozmarin, cimbru).

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Cureti ciupercile si le speli sub jet de apa rece. Palariutele le tai in felii. Scoti samburii din ardeiul gras, il speli si il tai in bucati. Vanata o speli si o tai in bucati mici. Cureti usturoiul, il zdrobesti si il amesteci cu uleiul de masline.

Adaugi condimentele si verdeturile taiate fin. Legumele taiate in bucatele le infigi pe tepuse, punand intre ele frunzulite de busuioc. Ungi frigaruile cu uleiul aromatic obtinut si le asezi pe gratarul incins 10 minute.

Le intorci din cand in cand. Spre deosebire de frigaruile din carne, cele din legume se fac mai usor, dureaza mai putin inabusirea legumelor. Inainte de a le aduce la masa, le stropesti cu zeama de lamaie. Daca esti vegetarian sau tii post, le mananci ca atare. Daca vrei, ele pot fi garnitura la carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "frigariu de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Omleta cu vinete coapte

Omleta cu vinete coapte

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp,

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra

Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra

Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici. Se caleste conopida pana ia o culoare

16 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 vanata mare
  • 1 ardei gras rosu
  • ½ legatura de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline BERTOLLI
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri de amestec de plante aromatice (patrunjel
  • rozmarin
  • cimbru).

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Placinta cu vinete, rosii si cascaval