autor:

My Fancy Cake
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2013

Ingrediente
200 gr branza grill (eu am folosit Akadia), sucul de la o jumatate de lamaie, 1/2 lingurita chimen macinat, 30 gr faina de naut, 1/2 lingurita boia, 100 ml smantana dulce, 2 catei de usturoi pisati, 1/2 ardei iute rosu uscat,1 ardei gras, 1 dovlecel, 20 gr unt topit (ulei de masline - in varianta de post), felii de lamaie pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Branza se taie in cuburi cu latura de 2 cm. Se amesteca cu chimenul si cu sucul de lamaie si se lasa la marinat timp de 30 de minute.

Intre timp amestecam faina de naut cu boiaua. Adaugam smantana, usturoiul, ardeiul iute si apa, astfel incat sa obtinem un aluat gros dar totusi curgator.

In acest amestec adaugam branza impreuna cu sucul de lamaie si chimenul. Acoperim toate cubulete de branza cu acest amestec.

Aranjam dovlecelul, ardeiul si branza pe bete de frigarui udate in prealabil si le aranjam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Se incinge grill-ul cuptorului la maxim si se introduce tava la cuptor pentru 7-8 minute (nivelul 3 din cuptor - pentru a nu arde). Intoarcem frigaruile si le acoperim cu compozitia de naut ramasa. Se coc pana cand se rumenesc frumos, apoi se ung cu unt topit.

Se servesc cu felii de lamaie.

Tips: Aceste frigarui sunt foarte satioase si pot fi facute si in perioada postului folosind branza tofu si lapte de soia.

Sursa: www.myfancycake.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu branza grill" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mere caramel

Mere caramel

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana

28 voturi    17 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2013

    Foarte bune!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr branza grill (eu am folosit Akadia)
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 30 gr faina de naut
  • 1/2 lingurita boia
  • 100 ml smantana dulce
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 ardei iute rosu uscat,1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 20 gr unt topit (ulei de masline - in varianta de post)
  • felii de lamaie pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

11 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte bune!*****

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Risotto cu vin alb