autor:

» » Aperitive

Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Bulete de linte:, INGREDIENTE: 200gr linte fiarta, 2 oua, 1 ceapa, 1 morcov, 2 catei de usturoi, 1 legatura marar, sare, piper, 1 foaie de dafin, pesmet., Sosul:, INGREDIENTE: salata de vinete, smantana, mustar frantuzesc boabe., Si o rosie, un ardei gras, bete pentru frigarui.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bulete de linte:PREPARARE:
1. Se fierbe lintea 30min in apa multa cu o foaie de dafin, se strecoara.
2. Se mixeaza lintea cu ceapa si cu usturoiul.
3. Se amesteca apoi cu ouale, mararul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mica.
4. Se potriveste gustul cu sare si piper.
5. Se adauga pesmet pana devine o pasta modelabila (aproximativ 8 linguri).
6. Se formeaza buletele mici si se dau prin pesmet, apoi se prajesc in ulei.
Pentru frigarui:
1. Se coc felii de dovlecei, se taie cuburi o rosie si un ardei gras.
2. Se aseaza ornamental pe bete de frigarui.
Sosul:
PREPARARE: Se amesteca 2 linguri salata de vinete , 1 lingura de smantana si o lingurita mustar boabe.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Bulete de linte:
  • INGREDIENTE: 200gr linte fiarta
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • pesmet.
  • Sosul:
  • INGREDIENTE: salata de vinete
  • smantana
  • mustar frantuzesc boabe.
  • Si o rosie
  • un ardei gras
  • bete pentru frigarui.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci umplute