autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Fripturi

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[2 portii], 1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 350 g, 3 linguri de ulei de orez, 1 lamaie, sucul si coaja rasa, 1 ceapa mica, tocata marunt, 2 cm bucata de ghimbir, tocat marunt, 1/2 ardei iute, tocat marunt, 2 catei de usturoi, tocati marunt, 2 linguri de sos de soia, 2 lingurite de miere, 60 g unt de arahide, 25 g alune sau arahide, 4-5 linguri de apa, 4 frigari subtiri, foi de salata, pentru servit, orez alb amestecat cu orez salbatic

Dificultate: Medie Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Reteta este extrem de gustoasa si de aromata. Sosul de alune specific Asiei de sud-est, ca si marinada pe baya de sos de soia dau frigaruilor savoarea tipic asiatica.

Se combina intr-un castron sosul de soia cu miere, usturoi, ghimbir, jumatate din cantitatea de ulei si din cea de suc de lamaie. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat, in frigider, minim 1 ora.

Se incinge 1 lingura de ulei de orez intr-o tigaie mare si se prajesc 3 minute ceapa si ardeiul iute, la foc mic, amestecand ocazional. Se incinge un gratar.
Se proceseaza alunele cu un blender, ca sa se piseze grosier.

Se scurg cubuletele de pui si se infig in frigari, cate 4-6 bucatele in fiecare frigare. Se asaza frigaruile pe gratar si se gatesc 10-12 minute, intorcandu-le de mai multe ori, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.

Intre timp, se amesteca untul de arahide cu alunele macinate si cu 1-2 linguri de apa, ca sa se obtine o mixtura cat mai omogena si nu foarte groasa. Se adauga aceasta mixtura in tigaie, urmata de restul de apa si de suc de lamaie; se gatesc ingredientele la foc mic, amestecand constant, pana ce untul de arahide s-a inmuiat indeajuns ca amestecul sa atinga consistenta unui dip (se poate adauga apa daca se doreste o consistenta mai subtire).

Se incinge ultime lingura de ulei de orez si se prajeste orezul cantonez 2 minute, pana ce este fierbinte.

Se servesc frigaruile fierbinti, pe un pat de salata, cu sos de alune, alaturi de orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit

2 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 1 piept de pui dezosat
  • fara piele
  • circa 350 g
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lamaie
  • sucul si coaja rasa
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • tocat marunt
  • 1/2 ardei iute
  • tocat marunt
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de miere
  • 60 g unt de arahide
  • 25 g alune sau arahide
  • 4-5 linguri de apa
  • 4 frigari subtiri
  • foi de salata
  • pentru servit
  • orez alb amestecat cu orez salbatic

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc impanata la cuptor