autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Friptura de pui cu sos de marar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
1,2 kg pui (pulpe, piept, aripi), 60-70 ml ulei, 1 capatana usturoi, 1 morcov, cateva feliute de ardei gras, 2-3 fire patrunjel, sare, piper, curry, condimente pentru friptura, 1 cub/lingurita concentrat pui/legume, , pentru sos:, 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet), 350-400 ml lapte, 5-6 linguri faina, 50 ml ulei (unt), 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci, 1-2 lingurite zahar, 1 lingura otet, sare, piper, curry

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Se spala si se zvanta carnea apoi se condimenteaza cu condimentele pentru friptura, concentrat, piper, curry. Intr-o cratita cu ulei incins prajiti carnea pe ambele parti la foc iute cateva minute, apoi adaugati 50-60 ml apa si dati focul mic.
Completati tot timpul cate putina apa cand scade si intoarceti carnea pe toate partile pana se inmoaie foarte bine, apoi lasati pana scade complet apa. Adaugati usturoi taiat feliute subtiri si cateva bucatele de morcov si ardei rosu si mai prajiti cateva minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp facem sosul de marar astfel: intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele (fierbinte), amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul tocat marunt, sare, concentratul, piper, zahar, otet, curry (optional) si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata.
Asezati pe farfurii friptura si sos de marar langa ea. Garnisiti cu frunze de patrunjel verde si bucatele de morcov si ardei rosu.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu sos de marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Se parlesc pulpele, se spala ,se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza

8 voturi    21 comentarii
45 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura,

13 voturi    15 comentarii
55 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    imi place mararul am sa incerc si eu.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Multumesc mult, Cristina. Sa nu uitati sa ma votati la festival.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Am si uitat de cand nu am mai facut un sos de marar, multumesc ca mi-ai adus aminte. Felicitari, arata minunat mancarica ta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Foarte buna, Doina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...Si eu folosesc aceasta combinatie si intr-adevar este foarte gustoasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Mi-a placut reteta. Doina, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Mie imi place foarte mult mararul la mancare si am fost foarte incantata de acest sos.Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc, Carmen. Sa imi spui cum ti-a iesit.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Foarte mult mi-a placut aceasta reteta si sigur am sa o testez.Felicitari,pentru prezentare,claritate si corectitudine.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari! Arata minunat. De gust nu mai vorbim

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult. Da, se poate folosi si lapte rece. Daca faci si supa, se poate folosi zeama de la supa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Din filmulet am vazut ca se poate folosi si lapte rece,nu neaparat fierbinte.Trebiue sa fie tare gustos.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg pui (pulpe
  • piept
  • aripi)
  • 60-70 ml ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • cateva feliute de ardei gras
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru friptura
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume
  • pentru sos:
  • 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet)
  • 350-400 ml lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 50 ml ulei (unt)
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

imi place mararul am sa incerc si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura la tava cu garnitura asortata