autor:

Melinda Jager

» » Aperitive

Frittata

Autor: Melinda Jager (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melinda Jager (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Ingrediente
6-8 oua, , 1 cana de mazare congelata, , 50-80g branza sarata, , carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon), , masline feliate, , 1 lingura unt, , piper, , sare (daca e nevoie), , (optional)- ardei, ceapa verde, porumb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se soteaza (caleste) mazarea pana devine moale intr-o lingura de unt. Intre timp, se curata carnea de pe oase si se taie (rupe) in bucati. La fel se procedeaza si cu branza, se rupe in bucati mai mici.



Cand mazarea este moale, se adauga (optional) restul legumelor, apoi se adauga carnea si se mai caleste 2 minute apoi se adauga si branza si se mai lasa inca 2 minute.



Se bat ouale si se toarna in tigaie, se amesteca putin ca sa se omogenizeze. Se pun piperul si maslinele si se lasa la prajit pe foc mediu. Cand este suficient de fripta (cam 3/4), se intoarce frittata si pe partea cealalta (eu am folosit inca o tigaie).





La final se intoarce din nou si se serveste cu castraveti murati sau rosii. Este foarte buna si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Frittata cu legume si prosciutto crudo

Frittata cu legume si prosciutto crudo

Intr-o tigaie mai mare punem 2 linguri ulei de masline si punem feliile de prosciutto taiate julien

4 voturi    16 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu sunca si ardei

Frittata cu sunca si ardei

Se incinge bine cuptorul la 200 de grade. Se bat bine ouale. Se adauga faina si uleiul si se

24 voturi    8 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6-8 oua
  • 1 cana de mazare congelata
  • 50-80g branza sarata
  • carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon)
  • masline feliate
  • 1 lingura unt
  • piper
  • sare (daca e nevoie)
  • (optional)- ardei
  • ceapa verde
  • porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Melinda Jager
Tortellini cu sos de rosii

Tortellini cu sos de rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Intre timp, se zdrobeste usturoiul, se caleste putin in uleiul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Mini pizza

Mini pizza

Peste aluatul de foietaj se intinde pasta de tomate intr-un strat subtire. Se presara putin cimbru

13 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, se adauga pasta de ardei (sau ardeiul tocat

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Omleta cu legume si sunca presata