Frittata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Frittata

Ingrediente

  • 6-8 oua
  • 1 cana de mazare congelata
  • 50-80g branza sarata
  • carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon)
  • masline feliate
  • 1 lingura unt
  • piper
  • sare (daca e nevoie)
  • (optional)- ardei, ceapa verde, porumb

Mod de preparare

Se soteaza (caleste) mazarea pana devine moale intr-o lingura de unt. Intre timp, se curata carnea de pe oase si se taie (rupe) in bucati. La fel se procedeaza si cu branza, se rupe in bucati mai mici.

Cand mazarea este moale, se adauga (optional) restul legumelor, apoi se adauga carnea si se mai caleste 2 minute apoi se adauga si branza si se mai lasa inca 2 minute.

Se bat ouale si se toarna in tigaie, se amesteca putin ca sa se omogenizeze. Se pun piperul si maslinele si se lasa la prajit pe foc mediu. Cand este suficient de fripta (cam 3/4), se intoarce frittata si pe partea cealalta (eu am folosit inca o tigaie).

La final se intoarce din nou si se serveste cu castraveti murati sau rosii. Este foarte buna si rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura