autor:

Melinda Jager

» » Aperitive

Frittata

Autor: Melinda Jager (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melinda Jager (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Ingrediente
6-8 oua, , 1 cana de mazare congelata, , 50-80g branza sarata, , carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon), , masline feliate, , 1 lingura unt, , piper, , sare (daca e nevoie), , (optional)- ardei, ceapa verde, porumb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se soteaza (caleste) mazarea pana devine moale intr-o lingura de unt. Intre timp, se curata carnea de pe oase si se taie (rupe) in bucati. La fel se procedeaza si cu branza, se rupe in bucati mai mici.



Cand mazarea este moale, se adauga (optional) restul legumelor, apoi se adauga carnea si se mai caleste 2 minute apoi se adauga si branza si se mai lasa inca 2 minute.



Se bat ouale si se toarna in tigaie, se amesteca putin ca sa se omogenizeze. Se pun piperul si maslinele si se lasa la prajit pe foc mediu. Cand este suficient de fripta (cam 3/4), se intoarce frittata si pe partea cealalta (eu am folosit inca o tigaie).





La final se intoarce din nou si se serveste cu castraveti murati sau rosii. Este foarte buna si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Frittata cu spanac la slow cooker Crock-Pot

Frittata cu spanac la slow cooker Crock-Pot

Incalzim uleiul intr-o tigaie de teflon si calim ceapa si usturoiul. Intr-un bol amestecam ouale

2 voturi    2 comentarii
4h
Slow Cooking
Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Cunoscuta in Italia sub aceasta denumire, frittata este un fel de echivalent al omletei noastre insa

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6-8 oua
  • 1 cana de mazare congelata
  • 50-80g branza sarata
  • carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon)
  • masline feliate
  • 1 lingura unt
  • piper
  • sare (daca e nevoie)
  • (optional)- ardei
  • ceapa verde
  • porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Melinda Jager
Tortellini cu sos de rosii

Tortellini cu sos de rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Intre timp, se zdrobeste usturoiul, se caleste putin in uleiul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Mini pizza

Mini pizza

Peste aluatul de foietaj se intinde pasta de tomate intr-un strat subtire. Se presara putin cimbru

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, se adauga pasta de ardei (sau ardeiul tocat

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker