autor:

Melinda Jager

» » Aperitive

Frittata

Autor: Melinda Jager (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melinda Jager (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Ingrediente
6-8 oua, , 1 cana de mazare congelata, , 50-80g branza sarata, , carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon), , masline feliate, , 1 lingura unt, , piper, , sare (daca e nevoie), , (optional)- ardei, ceapa verde, porumb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se soteaza (caleste) mazarea pana devine moale intr-o lingura de unt. Intre timp, se curata carnea de pe oase si se taie (rupe) in bucati. La fel se procedeaza si cu branza, se rupe in bucati mai mici.



Cand mazarea este moale, se adauga (optional) restul legumelor, apoi se adauga carnea si se mai caleste 2 minute apoi se adauga si branza si se mai lasa inca 2 minute.



Se bat ouale si se toarna in tigaie, se amesteca putin ca sa se omogenizeze. Se pun piperul si maslinele si se lasa la prajit pe foc mediu. Cand este suficient de fripta (cam 3/4), se intoarce frittata si pe partea cealalta (eu am folosit inca o tigaie).





La final se intoarce din nou si se serveste cu castraveti murati sau rosii. Este foarte buna si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Frittata cu paste si legume

Frittata cu paste si legume

Reteta am gasit-o pe blogul Violetei. Scurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Frittata italiana

Frittata italiana

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata cubulete,se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6-8 oua
  • 1 cana de mazare congelata
  • 50-80g branza sarata
  • carne (piept/pulpe/aripi fripte sau sunca/bacon)
  • masline feliate
  • 1 lingura unt
  • piper
  • sare (daca e nevoie)
  • (optional)- ardei
  • ceapa verde
  • porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Melinda Jager
Tortellini cu sos de rosii

Tortellini cu sos de rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Intre timp, se zdrobeste usturoiul, se caleste putin in uleiul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Mini pizza

Mini pizza

Peste aluatul de foietaj se intinde pasta de tomate intr-un strat subtire. Se presara putin cimbru

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, se adauga pasta de ardei (sau ardeiul tocat

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Sandvis cu ochiuri in paine