autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

Frittata cu creveti si patrunjel

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
6 oua mari, de preferinta ecologice, sare marina, piper negru proaspat macinat, o mina de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt, coaja de la o lamaie, zeama de la ¼ lamaie, o lingura cu virf de parmezan proaspata ras, 180 g creveti proaspeti, curatati, ulei de masline, un cub de unt, ½ ardei iute rosu uscat, faramitat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Într-un castron, amestecati ouale cu un praf de sare si
piper, apoi adaugati patrunjelul, coaja si zeama de laimâie si parmezanul. tocati mai
mare jumatate din creveti, restul Iasati-i Întregi si adaugati-i pe toti în castron.
Intr-un vas mic pentru cuptor, antiaderent, încalziti untul cu niste ulei pâna începe
sa faca spuma, apoi adaugati amestecul de mai sus. Amestecati usor cu o lingura
timp de un minut, pe foc mediu, apoi puneti vasul în cuptor. (De multe ori, frittata
este lasata sa se coaca foarte bine, dar cu prefer sa o las în cuptorul Încins ceva mai
putin, ca sa fie usor rumenita deasupra, iar la mijloc coapta, dar nu complet.)
Coaceti-o circa 4-5 minute, pâna când se rumeneste usor - va creste putin si va fi
delicios de usoara. Presarati deasupra ardeiul iute si transferati frittata pe un
platou. E nemaipomenita cu o salata simpla de rucola, niste pâine buna si vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu creveti si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Pestele pane: Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
somon la gratar

somon la gratar

Se spala bine pestele,fara ai curata solzii,se taie pe burta,si in2-a eventual,pt a avea loc pe grill. Se

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • de preferinta ecologice
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • o mina de frunze proaspete de patrunjel
  • tocate marunt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la ¼ lamaie
  • o lingura cu virf de parmezan proaspata ras
  • 180 g creveti proaspeti
  • curatati
  • ulei de masline
  • un cub de unt
  • ½ ardei iute rosu uscat
  • faramitat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Mici de peste picanti (crap)