autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aperitive, Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu dovlecel patisson

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 august 2017

Ingrediente
1 dovlecel patisson baby, 1 gogonica, adica o rosie inca verde, are mai putin lichid si gustul este unul deosebit, 2 ardei capia, 350 gr mozzarella, 6 oua, 2 linguri smantana, 300 gr.salam crud uscat, 1 lingurita rozmarin macinat, 1/2 lingurita sare, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute, jumatate din salam, tocat cuburi mici, gogonica sau rosia verde tocata marunt, dar nu prea marunt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei.

Se presara peste compozitie mozzarella rasa, se orneaza cu felii de salam crud uscat, cu felii fine de rosie verde, sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 40 minute. Cand se rumeneste frumos, este semn ca frittata este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie. Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu dovlecel patisson" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Etli Guvek

Etli Guvek

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele,

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca cu dovlecei si telemea

Budinca cu dovlecei si telemea

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un

30 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 dovlecel patisson baby
  • 1 gogonica
  • adica o rosie inca verde
  • are mai putin lichid si gustul este unul deosebit
  • 2 ardei capia
  • 350 gr mozzarella
  • 6 oua
  • 2 linguri smantana
  • 300 gr.salam crud uscat
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

177 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole verde cu pui