autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aperitive, Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu dovlecel patisson

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 august 2017

Ingrediente
1 dovlecel patisson baby, 1 gogonica, adica o rosie inca verde, are mai putin lichid si gustul este unul deosebit, 2 ardei capia, 350 gr mozzarella, 6 oua, 2 linguri smantana, 300 gr.salam crud uscat, 1 lingurita rozmarin macinat, 1/2 lingurita sare, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute, jumatate din salam, tocat cuburi mici, gogonica sau rosia verde tocata marunt, dar nu prea marunt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei.

Se presara peste compozitie mozzarella rasa, se orneaza cu felii de salam crud uscat, cu felii fine de rosie verde, sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 40 minute. Cand se rumeneste frumos, este semn ca frittata este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie. Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu dovlecel patisson" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac in chifla cu susan

Spanac in chifla cu susan

Spanacul se curata si se spala, apoi se pune la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Ceapa se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins

57 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel patisson baby
  • 1 gogonica
  • adica o rosie inca verde
  • are mai putin lichid si gustul este unul deosebit
  • 2 ardei capia
  • 350 gr mozzarella
  • 6 oua
  • 2 linguri smantana
  • 300 gr.salam crud uscat
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

208 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Broccoli gratinat