Reteta postata pe: 28 mai 2008
Ingrediente
3 mere mari, 3 pere coapte, 8 prune mai tari (renglote), 4-5 alune de padure, 1 lamiie, 75 gr. unt, 75 gr. zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii subtiri; se curata prunele de simburi si se taie in sferturi; fructele se pun intr-o farfurie nu prea adinca si se stropesc cu zeama de lamiie. Se pune untul intr-o tigaie impreuna cu zaharul, se amesteca pina ce zaharul se dizolva; se adauga fructele si alunele taiate marunt; se lasa in jur de 8-10 minute, amestecind din cind in cind, pina capata o culoare aurie. Se asaza fructele in farfurie si se toarna sosul ramas deasupra.
Se servesc cu frisca sau cu inghetata
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe caramelizate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate de fructe
Am taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita
4 voturi
5 comentarii
30 min
Spalam fructele si le lasam la scurs. Spalam pepenele, taiem o calota putin mai sus de jumatate.
55 voturi
23 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: valentina ionita