Furnicar

Punem untul/margarina in bol si mixam.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Furnicar

Ingrediente

  • 500 gr faina care creste singura
  • 250 gr unt sau margarina
  • 440 gr zahar
  • 4-5 oua
  • 260 ml lapte
  • vanilia
  • 1 lingurita coaja de portocala si lamaie ( eu am amestecat si o pastrez in borcan in frigider)
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 2 linguri marmelada de capsuni
  • 100 gr nuca de cocos
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem untul/margarina in bol si mixam, adaugam zaharul si ouale, unul cate unul. Mixam pentru 3 minute. Adaugam laptele, faina, vanilia si coaja de portocala cu lamaie si amestecam usor.

Amestecam fulgii de ciocolata cu marmelada de capsuni si nuca de cocos si cu lingura, punem in compozitia de chec fara a amesteca.

Ungem doua tavi cu unt (23 x 13 cm) punem compozitia de chec in ambele tavi. Preincalzim cuporul la 180 de grade C si coacem o ora. Lasam checurile sa se raceasca in tavi, pentru 10 minute. Apoi punem pe farfuria si pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor