autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FURSECURI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
2 oua, 2 linguri untura, 200 g zahar, 8 linguri lapte, 1 lingurita amoniac (1/2 pachetel), faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Peste crema de galbenusuri se adauga untura si se amesteca bine. Se pun apoi albusurile, laptele caldut, amoniacul si faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui pentru cozonac. Apoi se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie de o jumatate de centimetru grosime si se taie in diferite forme (puteti folosi fie forme pentru prajuturi, fie un pahar mic). Se pun in tava neunsa si se dau la cuptor la foc mediu (cuptorul sa fie preincalzit).
Dupa coacere se ung cu gem (sunt foarte gustoase cu gem de caise) sau cu diferite creme si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "FURSECURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și

5 voturi    4 comentarii
1h
Retete de Pasti
FURSECURI CU NUCA DE COCOS

FURSECURI CU NUCA DE COCOS

Albusurile, zaharul si laptele condensate se amesteca. Se adauga vanilia, sarea si nuca de cocos. Amestecul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri untura
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac (1/2 pachetel)
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tort-crema de zahar ars