autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FURSECURI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
2 oua, 2 linguri untura, 200 g zahar, 8 linguri lapte, 1 lingurita amoniac (1/2 pachetel), faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Peste crema de galbenusuri se adauga untura si se amesteca bine. Se pun apoi albusurile, laptele caldut, amoniacul si faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui pentru cozonac. Apoi se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie de o jumatate de centimetru grosime si se taie in diferite forme (puteti folosi fie forme pentru prajuturi, fie un pahar mic). Se pun in tava neunsa si se dau la cuptor la foc mediu (cuptorul sa fie preincalzit).
Dupa coacere se ung cu gem (sunt foarte gustoase cu gem de caise) sau cu diferite creme si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "FURSECURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc

5 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Fursecuri cu fulgi de ovăz

Fursecuri cu fulgi de ovăz

Eu personal iubesc fulgii de ovăz și aceste fursecuri sub absolut senzaționale acum de Craciun...:) Mai

7 voturi    11 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri untura
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac (1/2 pachetel)
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de post cu gutui