Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Peste crema de galbenusuri se adauga untura si se amesteca bine. Se pun apoi albusurile, laptele caldut, amoniacul si faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui pentru cozonac. Apoi se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie de o jumatate de centimetru grosime si se taie in diferite forme (puteti folosi fie forme pentru prajuturi, fie un pahar mic). Se pun in tava neunsa si se dau la cuptor la foc mediu (cuptorul sa fie preincalzit).
Dupa coacere se ung cu gem (sunt foarte gustoase cu gem de caise) sau cu diferite creme si se pudreaza cu zahar.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii