autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FURSECURI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
2 oua, 2 linguri untura, 200 g zahar, 8 linguri lapte, 1 lingurita amoniac (1/2 pachetel), faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Peste crema de galbenusuri se adauga untura si se amesteca bine. Se pun apoi albusurile, laptele caldut, amoniacul si faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui pentru cozonac. Apoi se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie de o jumatate de centimetru grosime si se taie in diferite forme (puteti folosi fie forme pentru prajuturi, fie un pahar mic). Se pun in tava neunsa si se dau la cuptor la foc mediu (cuptorul sa fie preincalzit).
Dupa coacere se ung cu gem (sunt foarte gustoase cu gem de caise) sau cu diferite creme si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "FURSECURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Fursecuri bicolore

Fursecuri bicolore

Din faina zahar, margarina,galbenusuri,framinti un aluat pe care il imparti in 2.Intr-o jumatate

15 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri untura
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac (1/2 pachetel)
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mere