autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri arăbeşti cu nucă de cocos

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 ou întreg, 1 gălbenuş, 1 lingură apă, 120 ml ulei, 120 g zahăr, o jumătate linguriţă rasă de praf de copt, vanilie, 300 g făină, Pentru „finisaj“: 1 borcănel de gem de caise, 150-200 g fulgi de nucă de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu o lingură de apă, se adaugă zahărul şi vanilia şi se bate totul foarte bine. Adăugaţi uleiul şi mixaţi totul bine. Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt. Aluatul obţinut trebuie să fie potrivit de tare, ca să-l puteţi modela. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşază la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere. Ele se coc în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius. Când sunt gata se scot din cuptor. Când se răcesc se aşază pe un platou.
Pentru „finisare“ trebuie să încălziţi puţin gemul de caise. Eventual amestecaţi-l puţin cu mixerul, ca să sfărâmaţi bucăţelele de fructe. Fursecurile reci se vor da prima dată prin gem, iar apoi prin nucă de cocos. Se servesc după câteva ore (5-8 ore) când de la gem se vor înmuia şi vor deveni pufoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arăbeşti cu nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Lya Ruha , 21 octombrie 2013

    < sunt ff bune...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca sunt foarte bune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 ou întreg
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură apă
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahăr
  • o jumătate linguriţă rasă de praf de copt
  • vanilie
  • 300 g făină
  • Pentru „finisaj“: 1 borcănel de gem de caise
  • 150-200 g fulgi de nucă de cocos

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca sunt foarte bune

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura After Eight