autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri arăbeşti cu nucă de cocos

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 ou întreg, 1 gălbenuş, 1 lingură apă, 120 ml ulei, 120 g zahăr, o jumătate linguriţă rasă de praf de copt, vanilie, 300 g făină, Pentru „finisaj“: 1 borcănel de gem de caise, 150-200 g fulgi de nucă de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu o lingură de apă, se adaugă zahărul şi vanilia şi se bate totul foarte bine. Adăugaţi uleiul şi mixaţi totul bine. Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt. Aluatul obţinut trebuie să fie potrivit de tare, ca să-l puteţi modela. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşază la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere. Ele se coc în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius. Când sunt gata se scot din cuptor. Când se răcesc se aşază pe un platou.
Pentru „finisare“ trebuie să încălziţi puţin gemul de caise. Eventual amestecaţi-l puţin cu mixerul, ca să sfărâmaţi bucăţelele de fructe. Fursecurile reci se vor da prima dată prin gem, iar apoi prin nucă de cocos. Se servesc după câteva ore (5-8 ore) când de la gem se vor înmuia şi vor deveni pufoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arăbeşti cu nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Izvor de ciocolata

Izvor de ciocolata

Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic, la bain-marie amestecand continuu.Dupa topirea ciocolatei

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
Tort cu branza si frisca

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175 C ptr. ventilatie, sau 200 C la normal. 2. Acoperim fundul formei

37 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lya Ruha , 21 octombrie 2013

    < sunt ff bune...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca sunt foarte bune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 ou întreg
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură apă
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahăr
  • o jumătate linguriţă rasă de praf de copt
  • vanilie
  • 300 g făină
  • Pentru „finisaj“: 1 borcănel de gem de caise
  • 150-200 g fulgi de nucă de cocos

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca sunt foarte bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nes