1. Se amestecă ouăle cu lingura de apă, se adaugă zahărul şi stropul de vanilie şi se bate totul foarte bine. În timp ce mixerul merge, adăugăm uleiul şi mixam totul bine.
2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt..
3. Aluatul obţinut trebuie să nu fie lichid dar nici tare, însă suficient ca să-l putem modela.
4. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşează la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere.
5. Aici se poate vedea că aluatul nu este foarte tare deoarece iniţial pe tavă am pus biluţe, care în scurt timp s-au aplatizat un pic.
6. Le coacem în cuptor preîncălzit la 170-180 grade Celsius, prima tavă 6 minute, a doua tavă - 5 minute.
7. Aşa arătau în cuptor după 4 minute (vezi fotografie)
8. Fursecurile nu trebuie să fie rumenite, au culoare palidă şi sunt puţin crăpate.
9. Se pot scoate din tavă dupa 3 minute şi se lasă să se răcească bine
10. Pentru
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii