autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri arabesti

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
Ingredientele pentru aluat: 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 lingura apa, 120 ml ulei, 120 gr zahar, 0,5 lingurita rasa - praf de copt, vanilie (pun cate o picatura de concentrat), 300 gr faina, Pentru

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amestecă ouăle cu lingura de apă, se adaugă zahărul şi stropul de vanilie şi se bate totul foarte bine. În timp ce mixerul merge, adăugăm uleiul şi mixam totul bine.
2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt..
3. Aluatul obţinut trebuie să nu fie lichid dar nici tare, însă suficient ca să-l putem modela.
4. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşează la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere.
5. Aici se poate vedea că aluatul nu este foarte tare deoarece iniţial pe tavă am pus biluţe, care în scurt timp s-au aplatizat un pic.
6. Le coacem în cuptor preîncălzit la 170-180 grade Celsius, prima tavă 6 minute, a doua tavă - 5 minute.
7. Aşa arătau în cuptor după 4 minute (vezi fotografie)
8. Fursecurile nu trebuie să fie rumenite, au culoare palidă şi sunt puţin crăpate.
9. Se pot scoate din tavă dupa 3 minute şi se lasă să se răcească bine
10. Pentru
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

34 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu ciocolata si goji

Gogosi cu ciocolata si goji

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se adauga treptat laptele

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca sunt delicioase

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele pentru aluat: 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • 0,5 lingurita rasa - praf de copt
  • vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
  • 300 gr faina
  • Pentru

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca sunt delicioase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)