1. Se amestecă ouăle cu lingura de apă, se adaugă zahărul şi stropul de vanilie şi se bate totul foarte bine. În timp ce mixerul merge, adăugăm uleiul şi mixam totul bine.
2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt..
3. Aluatul obţinut trebuie să nu fie lichid dar nici tare, însă suficient ca să-l putem modela.
4. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşează la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere.
5. Aici se poate vedea că aluatul nu este foarte tare deoarece iniţial pe tavă am pus biluţe, care în scurt timp s-au aplatizat un pic.
6. Le coacem în cuptor preîncălzit la 170-180 grade Celsius, prima tavă 6 minute, a doua tavă - 5 minute.
7. Aşa arătau în cuptor după 4 minute (vezi fotografie)
8. Fursecurile nu trebuie să fie rumenite, au culoare palidă şi sunt puţin crăpate.
9. Se pot scoate din tavă dupa 3 minute şi se lasă să se răcească bine
10. Pentru

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii