Se freaca galbenusurile cu zaharul, sare praful de copt si untul, apoi se adauga uleiul, se amesteca bine, se pun cele doua linguri cu apa minerala, se amesteca pana la omogenizare, apoi treptat se pune amidonul, faina si se framanta pana se face un aluat bun de lucru. Se scoate pe planseta infainat, din aluat se formeaza bilute cat o nuca mica, se asaza pe hartie de copt lasand spatii intre ele, le apesi usor,apoi intr-un castronel se pune cacao si cu o sticluta (pet) plastic se introduce gatul petului in cacao si se apasa usor pe fiecare biluta . Grja mare sa nu sara praf de cacao pe alaturi. Se da la cuptorul preincalzit, pe randul de sus timp de 20 minute. Trebuie sa ramana albe, iar pe spate sa fie usor crem. Sunt foarte fragede si au un aspect placut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii