autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

FURSECURI CU BEZEA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aluat :, 250 g unt, 300 g faina, 3 galbenusuri, 3 linguri cu zahar pudra, gem sau crema de ciocolata dupa gust, Pentru glazura:, 3 albusuri, 6 linguri cu zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Untul se amesteca bine cu faina,se adauga galbenusurile si zaharul pudra.Se framanta bine si se intinde o foaie de cca 1 cm grosime,din care se taie cerculete mici cu un paharel.
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc ca o bezea,apoi se intinde pe fiecare rotund un strat de bezea si se netezeste cu un cutit.Se pun la copt intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei si cand sunt gata se unge fiecare in parte cu un strat de gem sau crema de ciocolata si se lipesc doua cate doua,partea cu bezeaua ramanand in exterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "FURSECURI CU BEZEA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu bezea si nuca

Fursecuri cu bezea si nuca

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Doina o sa-ti placa cu siguranta...Multumesc mult...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Ma bucur ca ti-a placut draga Iulia...Multumesc mult...

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Extraordinar! Incerc si eu reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250 g unt
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu zahar pudra
  • gem sau crema de ciocolata dupa gust
  • Pentru glazura:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri cu zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Doina o sa-ti placa cu siguranta...Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged