autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Ingrediente
200 gr margarina la pachet, 100 gr zahar, 50 gr ciocolata amaruie, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita coaja de lamaie pudra, 300 gr faina, dulceata de visine, zahar pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de lamaie pudra.
Faina o cernem si o incorporam treptat, pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele din aluat, formam bile, in mijloc le apasam cu degetul facand o gaura si le asezam in tava.
Dupa ce le terminam pe toate de modelat punem dulceata de visine in gaura.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin fursecurile, cam 20 de minute.
Le scoatem cand sunt gata si le pudra cu zahar cat sunt fierbinti.
Dupa ce s-au racit le pastram intr-o caserola cu capac.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura duo cu gem de prune

Prajitura duo cu gem de prune

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Chec cu cacao (de post)

Chec cu cacao (de post)

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt.

12 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    DANIELA (Chef de cuisine):

    Fragede , chiar m-au placut atat mie cat si musafirilor , visinele din dulceata trebuie bine scurse de sirop(s-au cam lasat), am facut cateva si cu stafide tinute in rom care au iesit mai frumoase parca . Tura viitoare am sa incerc si cateva cu bucatele de nuca sau fructe confiate.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2014

    Vicky nu a zis nimeni ca recomand margarina, dar in unele preparate de post eu o folosesc. Este alegerea fiecaruia ce face!

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 02 octombrie 2014

    iar recomandati margarina?

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 12 mai 2014

    Daniela ma bucur ca v-au placut. Dulceata mai curge cateodata dar eu zic ca nu are nimic. Cu unt au un gust mai bun, dar eu aveam nevoie sa fie de post de asta am folosit margarina!

    • Fara foto

      DANIELA (Chef de cuisine) , 11 mai 2014

      Bune, fragede ,atat mie cat si musafirilor me-au placut.Am sa incerc si cu unt.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 29 aprilie 2014

      Da fara oua, fara alte lichide. Si daca nu le faci de post poti folosi unt..

    • Fara foto

      Ramona Andreescu , 28 aprilie 2014

      PAI CRED CA MARGARINA AJUTA..... :-p

    • Fara foto

      Florica Marinela Andriescu , 28 aprilie 2014

      fara oua?.............fara nici un pic de lichid cum se framanta aluatul?....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 gr margarina la pachet
  • 100 gr zahar
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie pudra
  • 300 gr faina
  • dulceata de visine
  • zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Vicky nu a zis nimeni ca recomand margarina, dar in unele preparate de post eu o folosesc. Este alegerea fiecaruia ce face!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu nuca