Reteta postata pe: 13 martie 2010
Ingrediente
250g unt la temperatura camerei,200g zahar brun, 100g zahar tos, 2 oua, 2 lingurite esenta de vanilie, 200g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 2 lingurite scortisoara, 1/2 lingurita sare, 3 cani fulgi de ovaz, 1 cana nuci macinate
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor si creste si volumul compozitiei. Se adauga ouale cate unul si se mixeaza pana ce acestea au fost incorporate bine. Se amesteca separat esenta de vanilie , faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Se combina cele doua compozitii apoi se adauga fulgii de ovaz si nuca si se amesteca pana se formeaza o compozitie mai groasa. Se lasa sa se odihneasca 30 minute , dupa care se se aseaza intr-o tava neunsa in gramajoare si se coc 15 minute in cuptorul incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Se amesteca zaharul cu ulei,lapte si arome;se adauga fulgii,stafidele si faina amestecata cu praful
5 voturi
1 comentariu
45 min
Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri.
Peste, adaugam miezul de nuca si
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Am sa incerc si eu reteta , nu am folosit niciodata fulgii de ovaz. Aici vad ca fac mereu reclame la emisiunile culinare. Iti voi scrie cum au iesit.Multumesc pentru reteta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Imi plac tare mult...si eu prepar ceva asemanator... Draga Alice 85 fulgii de ovaz eu ii procur de la magazinele cu produse naturiste...Au tot ce vrei si ce nu vrei ... Cred ca si Cecilia tot de la aceste magazine ii cumpara ...
Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Interesant......dar de unde ai luat fulgii de ovaz?